Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro: Hibrid de notebook şi tabletă cu Windows 8

Scris de | 30 august, 2012
Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro: Hibrid de notebook şi tabletă cu Windows 8

Samsung a lansat la IFA Berlin 2012 două dispozitive hibrid ce fac legătura dintre un notebook şi o tabletă. Modelele Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro au o staţie de andocare ce permite utilizatorilor să opteze cu uşurinţă între forma de notebook şi cea de tabletă, pentru mobilitate şi productivitate maximă.

Îmbinând un design deosebit cu puterea unui notebook şi funcţionalitatea unei tablete, Samsung ATIV Smart PC de 11,6 inci şi ATIV Smart PC Pro reprezintă noua generaţie de dispozitive inteligente ale companiei. Fiecare dintre ele oferă performanţă remarcabilă, datorită funcţionalităţii Windows 8, precum şi compatibilitate completă cu Windows 7.

Ecranul avansat cu suport multi-touch pentru 10 degete reprezintă un salt tehnologic în materie de interactivitate, depăşind capabilităţile funcţiei tradiţionale pentru 2 degete. Sensibilitatea crescută permite utilizatorilor să alăture cu rapiditate două degete pentru a mări imaginea (pinch-to-zoom), pentru a o roti şi pentru a naviga cu uşurinţă prin pagini, bucurându-se pe deplin de capabilităţile celor mai recente aplicaţii de divertisment.

Pe lângă intrările obişnuite, ATIV Smart PC şi ATIV Smart PC Pro sunt dotate cu S Pen, ce permite utilizatorilor să scrie sau să schiţeze oriunde s-ar afla, pentru un maxim de productivitate. La fel ca un instrument de scris obişnuit, stiloul digital Wacom vine în întâmpinarea rigurozităţilor designerilor profesionişti, cu ajutorul celor 1024 de niveluri de sensibilitate la presiune. Aplicaţia preinstalată S Note însoşeşte S Pen, pentru o utilizare simplă şi intuitivă a acestuia.

Conţinutul este afişat cu ajutorul display-ului Full HD LCD de 11,6 inci, echipat cu tehnologia Samsung SuperBright, ce are drept rezultat cele mai vii culori şi o luminozitate de 400nit.

Stilate şi ultra portabile, ATIV Smart PC şi ATIV Smart PC Pro au o grosime de numai 9,9 mm, respectiv 11,9 mm, oferind în acelaşi timp o performanţă fără compromisuri. Procesorul puternic IntelCore i5 cu care este echipat ATIV Smart PC Pro este ideal pentru conţinutul multimedia, în timp ce noua generaţie a procesorului Intel Atom de pe ATIV Smart PC este perfect pentru sarcinile zilnice.

Cele două dispozitive includ USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), mHDMI, miniSD li două porturi adiţionale USB 2.0 integrate în tastatură. În plus, ATIV Smart PC oferă o durată de utilizare a bateriei de până la 13,5 ore, în timp ce ATIV Smart PC Pro, una de 8 ore.

Din păcate, compania sud-coreeană nu a anunţat o dată de disponibilitate pentru produsele Samsung ATIV Smart PC şi Smart PC Pro.

Etichete: , , , , ,