iPhone 5 vs iPhone 4S: Află care sunt punctele forte ale noului smartphone Apple

Scris de | 13 septembrie, 2012
iPhone 5 vs iPhone 4S: Află care sunt punctele forte ale noului smartphone Apple

iPhone 5 și-a făcut azi oficial intrarea în scenă, înarmat cu o serie de atuuri menite să-i determine pe pasionații de gadgeturi să-și pregătească portofelele. Succesul noului model este aproape garantat, atât în rândul utilizatorilor care au ignorat modelul 4S, așteptând un produs ce aduce schimbări majore față de iPhone 4, cât și printre cei care își vor schimba telefonul achiziționat în urmă cu doar un an, atrași de un ecran mai mare și de o serie de alte upgrade-uri. Să vedem însă care sunt principalele noutăți aduse de iPhone 5.

Mai subțire, mai ușor, din aluminiu

Adio sticlă, bine te-am regăsit aluminiu. iPhone 5 se mândrește cu un look de excepție, carcasa din aluminiu anodizat, realizată cu o precizie de invidiat fiind cu 18% mai subţire și cu 20% mai ușoară față de iPhone 4s. Vorbim despre un telefon cu un profil de doar 7.6 mm și o greutate de 112 grame. O altă schimbare majoră este adăugarea unui nou conector mult mai îngust, cu 8 pini, botezat Lightning, ce înlocuiește clasicul conector cu 30 pini al lui 4S.

Ecran Retina mai mare, dar nu mai lat

Noul smartphone Apple sosește în sfârșit cu un display cu o diagonală mai mare. Este vorba despre un ecran Retina de 4 inchi, rezoluție 1136 x 640 pixeli, 326 ppi, un ecran ce păstrează lățimea displayului lui 4S, însă crește înălțimea, rezultatul fiind o utilizare mai facilă cu o mână. În comparație, iPhone 4S dispunea de un ecran de 3.5 inchi, rezoluție 640 x 960 pixeli și 330 ppi.

Procesor A6 mai puternic

iPhone 5 dispune de un ecran mai mare ce are nevoie de un procesor mai puternic – noul chip A6. Apple nu a oferit foarte multe detalii despre configurația lui A6, însă acesta oferă performanță CPU și GPU aproape dublă față de procesorul A5 de pe iPhone 4S. Eficiența energetică a fost și ea îmbunătățită.

Cameră de 8 megapixeli mai rapidă, cu noi funcții

iPhone 4S impresiona prin camera iSight de 8 megapixeli ce oferea imagini extrem de bune pentru un smartphone. iPhone 5 sosește cu o cameră chiar mai bună, cu 25 mai mică și 40% mai rapidă, cu o lentilă din cristal safir mai rezistentă, mod Panorama ce surprinde imagini de până la 28MP, stabilizare îmbunătățită și detectarea fețelor pentru video. Camera frontală este acum un model FaceTime HD, de 1.2MP (față de camera VGA de pe iPhone 4S), capabilă de înregistrare video 720p.

 LTE

Pentru a asigura acces ultra rapid la internet iPhone 5 introduce conectivitate LTE și DC-HSDPA, precum și dual band 802.11n Wi-Fi cu suport pentru viteze de până la 150 Mbps.

Noutățile nu se opresc aici, acestea sosind și pe partea audio, unde își face intrarea un nou microfon direcțional ce face o treabă mai bună în reducerea zgomotului de fundal. Apple a prezentat și un nou model de căști, mai performante, denumite Apple EarPods.

 

 

Etichete: , , , ,