Vrei sa donezi sange pentru un iPhone 5? Află cam de câte vizite la centru ai avea nevoie

Scris de | 18 septembrie, 2012
Vrei sa donezi sange pentru un iPhone 5? Află cam de câte vizite la centru ai avea nevoie

Lansarea noului iPhone 5 a trezit reacţii care mai de care mai “profunde” printre fanii Apple, mulţi declarând pe diferite forumuri, mai în glumă mai în serios, că vor face orice să pună mâna pe mult râvnitul gadget, pornind în special de la donarea de sânge.

Lăsând la o parte absurdul situaţiei şi problemele de ordin tehnic (în România donatorii nu primesc bani ci bonuri de masă ), ne-am gândit să facem un calcul şi să vedem cam de câte vizite la centru de transfuzii ar avea nevoie fanul Apple înrâit din ţară pentru a se lăuda în faţa prietenilor cu un iPhone 5.

Bazându-ne pe preţurile anunţate pentru ţări precum Franţa sau Germania ne putem aştepta ca un iPhone 5 să coste undeva în jurul cifrei de 679 euro pentru varianta de 16GB. Asta înseamnă circa 3055 RON.

Potrivit legii, în România un donator de sânge primeşte după fiecare recoltare un număr de 7 bonuri de masă (în valoare de 9 lei, adică circa 63 de lei). Făcând împărţirea ajungem la concluzia ca vei avea nevoie de circa 49 de vizite la centrul de transfuzii. Din păcate însă planul nu este unul prea bun deoarece între două recoltări trebuie să treacă minim 60 zile aşa că vei avea nevoie de circa 8 ani pentru a face cele 49 de vizite – timp în care ai putea totuşi strânge bani pentru noul iPhone 13.

PS: Articolul are o notă mai degajată după atâtea ştiri serioase despre noul smartphone Apple, însă donarea de sânge este un gest ce trebuie luat în serios, un gest civic tot mai necesar pentru a asigura sănătatea celor din jur, gest ce nu trebuie realizat doar pentru beneficiile de ordin material.

Etichete: , ,