Xbox Music: Microsoft atacă magazinul iTunes

Scris de | 15 octombrie, 2012
Xbox Music: Microsoft atacă magazinul iTunes

Microsoft a anunţat lansarea unui nou serviciu dedicat iubitorilor de muzică ce oferă streaming gratuit şi acces la peste 30 de milioane de piese şi 70.000 de videoclipuri. Xbox Music va fi lansat cu Windows 8 şi va ataca direct iTunes-ul celor de la Apple.

Noul  magazin on-line Xbox Music e perfect pentru cei ce folosesc produsele companiei lui Steve Ballmer care vor să aibă acces la un catalog imens de piese de la cele mai mare case de discuri din lume. Xbox Music oferă trei servicii importante: redare prin streaming gratuit, cu spoturi publicitare, abonament lunar contra sumei de 9.99 dolari, ce garantează un streaming nelimitat şi fără publicitate, şi posibilitatea de achiziţionare a pieselor şi albumelor.

Mai mult, contul personal din Xbox Music va putea fi accesat din cloud, astfel încât să existe acces constant de pe tabletă, smartphone sau calculator la piesele favorite.

Xbox Music va rivaliza direct cu iTunes, cei de la Microsoft specificând în comunicatul de presă că numărul de 30 de milioane de piese e aproximativ identic cu cel ce se găseşte în magazinul deţinut de Apple.

Xbox Music va fi lansat iniţial pe consola Xbox 360 în data de 16 octombrie. De asemenea, Xbox Music va fi preinstalat pe calculatoarele şi tabletele cu Windows 8 şi Windows RT, precum şi pe smartphone-urile cu sistemul de operare Windows 8. Streaming-ul gratuit va fi lansat pe 26 octombrie în 15 pieţe la nivel global, în timp ce abonamentele vor putea fi achiziţionate de utilizatorii din 22 de pieţe.

Din păcate, Xbox Music nu va rula pe Windows 7, Windows Vista sau Windows XP.

Etichete: , , , , , , , ,