Bitdefender oferă ajutor celor afectaţi de virusul apărut ieri pe Yahoo Messenger

Scris de | 23 octombrie, 2012
Bitdefender oferă ajutor celor afectaţi de virusul apărut ieri pe Yahoo Messenger

Bitdefender a pus astăzi la dispoziţia utilizatorilor Yahoo Messenger care au accesat ieri virusul din fereastra de convorbire o soluţie pentru a scăpa de orice pericol.

Un banner de reclamă periculos, ce direcționa utilizatorii curioși către un website din Vietnam, Laban.vn, a fost postat, luni, pentru patru ore pe toate ferestrele de Yahoo! Messenger din lume. Cei care au dat, din curiozitate, click pe noua reclamă au fost direcționați către site-ul laban.vn, unde li se solicita să instaleze un fișier .exe.

Odată rulată, aplicația caută browser-ele instalate și schimbă pagina de start a acestora cu hxxp://laban.vn, comportament tipic pentru un add-on de browser sau de bară de instrumente.

Asta nu este însă tot. Aplicația se adaugă în setările de start ale Windows-ului, ceea ce-i permite să pornească de fiecare dată când sistemul de operare primește o comandă de start sau restart. Odată activată, aplicația schimbă pagina de start a browser-ului în mod repetat.

Cei care au picat în plasă pot elimina orice urmă lasată în computer de laban.vn cu ajutorul unei aplicații gratuite oferite de Bitdefender: labs.bitdefender.com/wp-content/uploads/downloads/2012/10/Trojan.StartPage.AABIRemoval.exe

Etichete: , , ,