MacBook Pro de 13 inchi, acum cu ecran Retina

Scris de | 24 octombrie, 2012
MacBook Pro de 13 inchi, acum cu ecran Retina

Fratele mai mic al laptop-ului MacBook Pro cu ecran Retina a fost prezentat aseară de Tim Cook, CEO-ul Apple. Modelul de 13 inchi e echipat acum cu peste 4 milioane de pixeli, aproximativ de două ori numărul dintr-un televizor high-definition.

Cu o densitate de 227 pixeli pe inch, e aproape imposibil pentru ochiul uman să distingă pixelii din ecran de la o distanţă normală de vizualizare. Mai mult, noul ecran oferă de patru ori mai mulţi pixeli în comparaţie cu versiunea normală a laptop-ului MacBook Pro de 13 inchi. Display-ul foloseşte tehnologia IPS şi beneficiază de un unghi de vizualizare de 178 grade.

Noua versiune nu include o unitate optică, ceea ce înseamnă că grosimea dispozitivului a scăzut semnificativ de la 2.41 cm la doar 1.9 cm. În ceea ce priveşte specificaţiile, MacBook Pro de 13 inchi cu ecran Retina poate fi achiziţionat cu cea mai nouă generaţie de procesoare Intel Ivy Bridge, Intel HD Graphics 4000, memorie RAM de 8GB, două porturi Thunderbolt, două USB 3.0, HDMI, cameră Facetime HD şi până la 768 GB prin SSD.

Din păcate, cei de la Apple nu au anunţat încă o dată de lansare pentru România, însă versiunea de bază a modelului poate fi achiziţionată chiar acum în Statele Unite ale Americii pentru suma de 1,699 dolari.

Etichete: , , , , ,