Noua gamă de iMac: Design ultra-subţire, procesoare de ultimă generaţie şi tehnologie Fusion Drive

Scris de | 24 octombrie, 2012
Noua gamă de iMac: Design ultra-subţire, procesoare de ultimă generaţie şi tehnologie Fusion Drive

Apple a reîmprospătat gama de calculatoare All-in-one din portofoliul companiei cu o serie de caracteristici ultra-performante. Noua serie de iMac dispune de un design ultra-subţire şi o tehnologie hibrid de stocare a informaţiilor.

Din punct de vedere al design-ului, cele două modele de iMac oferite de Apple reprezintă o surpriză foarte plăcută. Cu toate că aspectul exterior a rămas asemănător cu ce am văzut până acum, grosimea modestă a noilor modele, cu peste 40% mai subţire ca generaţia anterioară, a rezultat din modificările realizate în interior. Astfel, noile iMac-uri măsoară doar 5 mm în punctual cel mai subţire.

Modelul cu ecran de 21.5 inchi dispune de o rezoluţie de 1920×1080, în timp ce iMac-ul cu display de 27 inchi are o rezoluţie de 2,560×1,400. Noua gamă de iMac-uri e echipată cu generaţia a treia a procesoarelor Intel Ivy Bridge, plăci video din seria NVIDIA GeForce 600, până la 32 GB RAM de memorie şi o nouă tehnologie de stocare a informaţiilor, denumită Fusion Drive, ce echipează un SSD de 128 GB cu un HDD de până la 3TB. Apple a declarat că acest Fusion Drive oferă rezultate asemănătoare cu performanţele unui SSD. Pentru cei ce vor un iMac doar cu SSD, Apple a anunţat şi posibilitatea de a configura calculatorul cu un SSD de până la 768 GB.

Versiunea cu ecran de 21.5 inchi va putea fi achiziţionată începând cu luna noiembrie, în timp ce modelul cu ecran de 27 inchi va fi lansat în decembrie.

Etichete: , , , , , , ,