Windows 8 soseşte mâine în România

Scris de | 25 octombrie, 2012
Windows 8 soseşte mâine în România

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows 8 va fi lansată mâine de Microsoft în 109 ţări, inclusiv România. Cu această ocazie, compania americană va lansa şi dispozitivul Microsoft Surface, un hibrid tabletă-notebook extrem de anticipat de fani.  

Windows 8 soseşte în mai puţin de 24 de ore. Sistemul de operare va fi lansat în 3 versiuni: Windows 8, Windows Pro şi Windows RT. Pentru a satisface nevoile segmentului business, Microsoft va lansa şi o versiune Enterprise dedicată companiilor. Windows 8 va introduce o interfaţă bazată pe pictogramele „Titles” şi va rula atât pe calculatoare personale şi notebook-uri, cât şi pe tablete.

Mai mult, Microsoft va lansa mâine şi tableta Microsoft Surface, unul dintre cele mai aşteptate gadget-uri ale anului. Dispozitivul prezentat în luna iunie dispune de un design extrem de atent, bazat pe carcase VaporMg din magneziu, şi vor fi disponibile în două configuraţii distincte, ambele cu ecrane de 10.6 inchi.

Utilizatorii vor putea opta pentru un model bazat pe  Windows RT, cu un procesor ARM şi 32 sau 64 GB memorie internă sau pentru o variantă premium business, creată pentru Windows 8 Pro, care va folosi un procesor Intel Core i5 Ivy Bridge, memorie de până la 128 GB şi o baterie mai mare.

Pentru o analiză în detaliu a Windows 8 Consumer Preview, accesează acum: http://www.connect.ro/2012/03/26/windows-8-consumer-preview-sub-lupa/

Citeşte mai multe despre Microsoft Surface la adresa: http://www.connect.ro/2012/06/19/microsoft-surface-un-teren-de-joaca-perfect-pentru-windows-8-video/

Etichete: , , , , ,