Windows Phone 8: Noi aplicaţii pentru Facebook şi Skype, noi funcţii precum Data Sense, Kid’s Corner sau Rooms

Scris de | 30 octombrie, 2012
Windows Phone 8: Noi aplicaţii pentru Facebook şi Skype, noi funcţii precum Data Sense, Kid’s Corner sau Rooms

Steve Ballmer a păşit ieri pe scenă alături de Joe Belfiore, managerul Windows Phone, pentru a lansa oficial Windows Phone 8. O mare parte a detaliilor legate de noul sistem de operare pentru mobile au fost deja făcute publice, însă evenimentul nu a dus lipsă de surprize.

Câteva dintre cele mai interesante funcţii care au văzut ieri lumina zilei sunt Kid’s Corner, Rooms sau Data Sense.

Kid’s Corner le permite părinţilor să creeze o secţiune specială în telefon pe care să o dedice celor mici, eliminând riscul ca aceştia să şteargă emailuri, să trimită mesaje sau să achiziţioneze aplicaţii fără ştirea adulţilor. Copiii se pot bucura astfel în siguranţă de propriul lor start screen customizabil şi de jocurile puse la dispoziţie. O funcţie similară este disponibilă pe tableta Xperia Tablet S a celor de la Sony.

Data Sense este un sistem de monitorizare al traficului de date ce promite să reducă semnificativ costurile de la acest capitol folosind o combinaţie între compresia de fişiere, stabilirea clară de permisiuni pentru accesul la internet şi un feedback vizual eficient.

Prin Rooms Microsoft oferă încă o modalitate de clasificare a contactelor, permiţând crearea de grupuri cu care poţi interacţiona prin chat, calendare sau cu care poţi partaja fotografii.

Cei îngrijoraţi în continuare de lipsa de aplicaţii pentru Windows Phone ar trebuie să ştie că Store-ul celor de la Microsoft are în prezent peste 120.000 titluri. Odată cu Windows Phone 8 utilizatorii vor avea acces şi la aplicaţii noi şi îmbunătăţite pentru Facebook, Skype şi Twitter. În cazul aplicaţiei de Facebook spre exemplu, pe lângă plusul de viteză şi stabilitate va mai fi posibilă accesarea calendarului şi a notificărilor de pe Facebook direct din lock screen.

Primele telefoane cu Windows Phone 8 vor fi disponibile de luna aceasta.

Etichete: , , , ,