Top tablete care merită urmărite de Black Friday

Scris de | 20 noiembrie, 2012
Top tablete care merită urmărite de Black Friday

Tabletele, alături de smartphone-uri, vor fi cu siguranţă printre cele mai vânate gadgeturi pe perioada campaniilor de reduceri Black Friday. Dacă în cazul modelelor de top – iPad, iPhone, Samsung Galaxy S III – nu ne putem aştepta la discount-uri prea mari (e greu de imaginat că cineva va tăia 50% din preţul de 2300 lei al lui S3), există totuşi şanse să dai peste o tabletă Android excelentă, la un preţ redus cu câteva sute de lei.

Să vedem care sunt modelele de tablete care merită luate în calcul.

Google Nexus 7 – Probabil cea mai plăcută surpriză a acestui an, tableta de 7” produsă de Asus pentru Google este un model cu specificaţii excelente (procesor quad core Tegra 3, display cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli), design plăcut şi cu un raport calitate preţ greu de egalat. Îl recomandă şi sistemul de operare Android care are toate şansele să se bucure de actualizări rapide şi constante o bună perioadă de acum înainte, la fel ca alte dispozitive din gama Nexus. De curând varianta de 16GB a fost disponibilă în oferta eMag la 999 lei însă stocul a fost epuizat relativ rapid. Varianta de 32GB este încă disponibilă la 1349 lei. Rămâne să vedem dacă produsul va intra la reducere şi procentul.

Poţi citi aici un review Google Nexus 7 realizat de connect.

iPad Mini – Rămâne de văzut dacă retailerii vor oferi reduceri pentru noua tabletă a celor de la Apple, însă în cazul în care acestea vor fi disponibile produsul nu trebuie trecut cu vederea. Momentan tableta de 7.9” costă circa 1649 lei în varianta cea mai ieftină, 16GB WiFi. Nu este un preţ mic însă vorbim despre un gadget premium, care te cucereşte în clipa în care îl iei în mână prin liniile suple şi greutatea extrem de redusă. Noul Mini s-a bucurat de asemenea de review-uri foarte bune din partea presei de specialitate.

Asus Transformer Pad Infinity TF700T – O tabletă cu Android 4.0 extrem de puternică, cu display HD similar cu Retina (2048 x 1536), procesor Tegra 3 şi autonomie crescută, în special atunci când este cuplată la dock-ul tastatură. Dock-ul îi oferă funcţionalitate crescută, similară cu cea a unui netbook, în special pentru cei ce lucrează mult cu text. Costă circa 2299 lei în varianta 32GB WiFi, iar docking station-ul costă 549 lei. Un review pentru Transformer Pad Infinity aici.

Alte tablete care merită urmărite sunt Sony Xperia Tablet S sau Samsung Galaxy Note 10.1, care se remarcă fie prin funcţii speciale şi performanţele bune sau Allview Alldro 3 Speed şi Evolio Aria, care punctează la capitolul raport calitate-preţ.

Am omis din top noile tablete cu Windows 8 şi Windows RT – rămâne de văzut dacă vor fi prezente în ofertele Black Friday 2012, însă vei putea citi review-uri pentru mai multe modele în scurt timp, în revistă şi pe site.

 

Etichete: , , , ,