X Phone: Smartphone de top realizat de Google si Motorola in 2013?

Scris de | 23 decembrie, 2012
X Phone: Smartphone de top realizat de Google si Motorola in 2013?

Conform jurnalistilor de la Wall Stret Journal, Google pregateste pentru 2013 lansarea unui smartphone care sa fure din cota de piata detinuta de Apple si Samsung. Smartphone-ul ar urma sa fie realizat de Motorola, producator cumparat de Google acum cateva luni.

x phone, x phone google, motorola

Google a dezvoltat gama Nexus cu diferiti producatori pana in acest moment – Samsung, Asus sau LG, iar tot mai multa lume se intreaba de ce nu s-a incearcat lansarea unui dispozitiv realizat in intregime de Google, prin Motorola. In aceleasi timp, Motorola a functionat pana acum independent, realizand in continuare smartphone-uri proprii, ca de exemplu Droid Razr.

Zvonurile spun ca Google a amanat lansarea unui dispozitiv sub brand propriu pentru a evita eventualele conflicte cu alti parteneri importanti care folosesc intens sistemul de operare Android. Samsung a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume cu ajutorul Android.

Chiar la achizitionarea Motorola, compania a facut precizari importante pentru parteneri ca Android va ramane un sistem de operare cu oportunitati egale pentru toti. Lansarile ulterioare de tablete si smartphone-uri cu parteneri ca Asus, Samsung si LG au intarit acest lucru.

Cunoscut in interiorul Google ca “X Phone”, smartphone-ul va fi un dispozitiv sofisticat ce va incerca sa rivalizeze cu produsele Apple si Samsung si din acest motiv Motorola inca mai intampina obstacole.

Nu au fost oferite prea multe detalii in legatura cu specificatiile si design-ul noului terminal, dar sursele din interiorul companiei au lansat zvonuri legate de camera foto de top cu noi caracteristici cu posibilitati de fotografiere panoramica, carcasa din material ceramic si ecran flexibil. Alte specificatii nu se cunosc momentan

Multe dintre aceste lucruri vor ramane doar zvonuri. Inginerii Google si Motorola nu sunt multumiti pentru ca parte dintre aceste specificatii consuma foarte mult din bateria dispozitivului.

Dupa lansarea smartphone-ului, Motorola isi va indrepta atentia asupra unei tablete.

sursa foto: 9to5google

Etichete: , , , , , , ,