Nvidia Project Shield: Sistem de gaming portabil cu Tegra 4 și Android

Scris de | 7 ianuarie, 2013
Nvidia Project Shield: Sistem de gaming portabil cu Tegra 4 și Android

Una dintre primele surprize ale acestei ediții a CES vine din partea celor de la Nvidia, sub forma unui proiect extrem de ambițios denumit Project Shield. Dispozitivul rulează atât jocuri Android cât și jocuri PC și are la bază noul procesor al companiei, Nvidia Tegra 4, ce dispune de nu mai puțin de 72 core-uri GeForce GPU.

Project Shield oferă acces la jocurile Android din magazinul Google Play precum și posibilitatea de a face streaming la titlurile premium de pe un PC echipat cu plăci grafice din seria GeForce GTX. Puterea grafică superioară face posibilă rularea jocurilor atât pe ecranul touch de 5 inchi, cu rezoluție 1280 x 720 pixeli, densitate retina cât și pe cel al HDTV-ului din living.

O componentă extrem de importantă este controlerul, un model ergonomic cu control avansat, similar cu cel folosit de consolele premium.

La partea multimedia Nvidia încearcă din nou să ridice standardele, incluzând un sistem bass reflex și un port audio profesional.

Chiar dacă vorbim momentan doar despre un prototip, câțiva dintre jucătorii majori ai segmentului de gaming, precum Yves Guillemot – Ubisoft sau Mark Rein – Epic Games, și-au declarat suportul pentru pentru ambițiosul proiect.

Rămâne să vedem cum va evolua Project Shield de la stadiul de prototip la cel de produs final și cum va reuși Nvidia să gestioneze unul dintre cele mai importante aspecte – prețul.

Etichete: , , , ,