Nvidia Tegra 4 anuntat, consuma cu 45% mai putin decat Tegra 3

Scris de | 7 ianuarie, 2013
Nvidia Tegra 4 anuntat, consuma cu 45% mai putin decat Tegra 3

Nvidia începe anul în forță, anunțând noul procesor mobil Tegra 4, pe care îl vom revedea cel mai probabil la baza majorității smartphone-urilor și tabletelor din acest an.

Tegra 4, fostul codename Wayne, crește de 6 ori performanțele pe partea grafică, cu 72 de core-uri GPU și are la bază noul quad core ARM Cortex A15, care promite la rândul său un boost de putere de 2.6x pentru navigarea pe web și aplicații mobile.

Un aspect remarcabil este arhitectura denumită  Computational Photography Capability ce combină puterea CPU, GPU și a senzorului camerei pentru a oferi automat fotografii și înregistrări video HDR. Sistemul HDR (High Dynamic Range) permite realizarea de imagini în care zonele prea sub expuse sau prea expuse sunt optimizate, scoțând în evidență detaliile.

Criticate de către unii utilizatori pentru consumul ridicat de energie, procesoarele Tegra 3 sunt de acum înlocuite de „frații” mai mari ce dispun de o tehnologie botezată PRISM 2 Display, care în colaborare cu un nou Battery Saver Core reduce consumul cu până la 45%. Producătorul de chipuri menționează redarea de clipuri video HD pe un telefon pentru o perioadă de 14 ore.

Tegra 4 integrează și suport pentru voce și date 4G LTE cu ajutorul unui chipset opțional, Nvidia Icera i50, mai eficient și cu 40% mai mic decât un modem standard.

Etichete: , , ,