Intel la CES 2013: Focus pe smartphone-uri și tablete, inovații Ultrabook

Scris de | 8 ianuarie, 2013
Intel la CES 2013: Focus pe smartphone-uri și tablete, inovații Ultrabook

Intel a prezentat în cadrul conferinței din cadrul CES 2013 o serie de produse revoluționare și de colaborări cheie care îi vor permite să câștige teren pe segmentul procesoarelor pentru smartphone și tabletă și să ofere inovații pe cel Ultrabook.

Compania a lansat o nouă platformă cu consum redus de energie, bazată pe procesorul Atom  și un smartphone de referință, dedicat unei pieţe care ar putea ajunge la 500 de milioane de unități până în 2015, potrivit estimărilor din industrie.  Dispozitivele vor fi construite în jurul unu procesor Intel Atom Z2420 cu tehnologia Intel Hyper-Threading, cu viteze de până la 1.2 GHz, codec video cu accelerare grafică hardware compatibil HD 1080p și suport pentru două camere cu funcții precum capturarea a 7 fotografii de 5 megapixeli în mai puțin de o secundă. Platforma include şi modemul Intel XMM 6265 HSPA+, care oferă capabilități Dual Sim/Dual Standby.

Mike Bell, Vicepreședinte și General Manager al Mobile and Communications Group, Intel a prezentat și o platformă viitoare ce include un procesor dual core Atom Z2580 cu tehnologia Intel Hyper-Threading și un sistem grafic dual core integrat în procesor. Bell a precizat că noua platformă va oferi o performanţă de două ori mai mare ca soluția actuală oferită de Intel (platformă bazată pe procesorul Intel Atom Z2460), în același timp cu putere mare de procesare și autonomie crescută a bateriei.

Un alt anunț important se referă la cel mai puternic procesor Atom, nume de cod Bay Trail. Acesta va oferi o performanță de până la două ori mai mare faţă de actuala generație de tablet PC-uri bazate pe tehnologiile Intel, și va include caracteristici de securitate îmbunătățite. Dispozitivele bazate pe acest SoC  vor fi accesibile ca preț, de până la  8mm grosime și vor integra baterii ce vor dura toată ziua și săptămâni întregi în standby.

A 4-a generație Ultrabook

Un punct important al conferinței a fost prezentarea caracteristicilor celei de-a patra generații de sisteme Ultrabook. Acestea vor avea la bază a 4-a generație de procesoare Intel Core, dezvoltate pentru Ultrabook-uri, cu o autonomie de până la 9 ore și vor oferi capacități revoluționare de interacțiune cu utilizatorul, prin voce, control tactil și gesturi. Vedeta a fost Ultrabook-ul detașabil North Cape, un design de referință ce se transformă într-un tablet PC de 10mm și dispune de o autonomie de peste 13 ore.

Compania a mai anunțat și un proiect ce vizează oferirea de conținut TV pentru dispozitivele Intel, fără a necesita un set top box. Momentan partenerii sunt Bouygues Telecom din Franța și Comcast în SUA.

 

Etichete: , , ,