Sony Xperia Z: Display de 5 inchi Full HD, camera de 13 megapixeli cu filmare HDR, rezistenta la apa si praf

Scris de | 8 ianuarie, 2013
Sony Xperia Z: Display de 5 inchi Full HD, camera de 13 megapixeli cu filmare HDR, rezistenta la apa si praf

Sony expune la CES noi modele, iar Xperia Z reprezinta varful de gama. Cu un display de 5 inchi Full HD 1080p, processor quad-core Snadragon S4 de 1.5 GHz, memorie RAM de 2 GB, camera rapida de 13 megapixeli si conectivitate 4G, Xperia Z prezinta specificatiile unui smartphone de top. Smartphone-ul va fi lansat la nivel global in trimestrul unu al acestui an si va rula la inceput Android 4.1, urmand la scurt timp dupa lansare sa faca trecerea la Android 4.2.

Camera de pe Sony Xperia Z este prima din lume cu sensor  Exmor RS si ofera posibilitati de filmare HDR (High Dynamic Range). Tehnologia HDR ofera imagini clare chiar si in lumina slaba, astfel incat utilizatorii pot capta imagini si videoclipuri clare, indifferent de conditii.

Proiectat cu materiale premium, Xperia Z vine cu un design pe care Sony l-a numit OmniBalance, cu muchii rotunjite si suprafete netede si cu o grosime de 7.9 mm.

Sony Xperia Z se lauda a fi rezistent la apa. Certificarile IP55 si IP 55 inseamna ca telefonul rezista pana la 30 de minute la o adancime de pana la un metro. Pentru a rezista apei, porturile de pe smartphone sunt acoperite.

Modul Stamina imbunatateste durata de viata a bateriei prin inchiderea automata a aplicatiilor in momentul in care dispozitivul trece in stand-by si deschizandu-le de fiecare data cand ecranul este pornit.

Zona de divertisment si aplicatii nu este uitata pe noile smartphone-uri Sony. Asa cum ne-a obisnuit, producatorul aduce pe dispozitivele sale un continut bun, aplicatii pentru muzica, albume sau filme. WalkMan ofera acces la o librarie de peste 18 milioane de melodii, iar cu aplicatia pentru filme poti descoperi pana la 100 de mii de titluri.

Sony Xperia Z va fi disponibil pe piata in primul trimestru al acestui an. Nu se cunosc inca date oficiale despre pret.

Etichete: , , , , ,