Allview TX1 Quasar review: Mai mult decât un ecran bun

Scris de | 23 ianuarie, 2013
Allview TX1 Quasar review:  Mai mult decât un ecran bun

allview tx1 3Allview TX1 Quasar  ţinteşte segmentul de utilizatori care îşi doresc  o tabletă compactă, ultraportabilă, însă care să ofere şi conectivitate 3G, plus funcţii suplimentare găsite de regulă la fraţii mai mari.

Noua tabletă a celor de la Allview alege calea de mijloc între tabletele ultra compacte (7 inchi) şi cele full size (10.1 inchi), oferind un ecran cu diagonala de 8 inchi.  Dacă în cazul modelului Speed City displayul era unul dintre compromisuri, situaţia se schimbă radical odată cu TX1. Noul model soseşte cu un ecran IPS LCD capacitiv, cu unghiuri de vizualizare foarte bune şi o rezoluţie crescută, de 1024 x 768 pixeli. Culorile sunt vii, luminozitatea este mai mult decât satisfăcătoare, iar rezoluţia superioară dă viaţă fişierelor multimedia.

allview tx1Carcasă solidă

Carcasa este realizată din plastic, cu partea dorsală din aluminiu, iar îmbinările şi finisajele sunt surprinzător de bune. Solidă, fără muchii care scârţâie sau zone prost lipite.

Allview TX1 are un profil extrem de subţire, de doar 9.9 mm, iar greutatea este redusă, situându-se în jurul valorii de 435 grame. Mâinile îţi vor obosi mai rapid decât atunci când manevrezi model de 7 inchi, însă confortul este oricum net superior în comparaţie cu tabletele full size de 10 inchi.

Tastele de volum, Back şi tasta Power sunt plasate pe muchia dreaptă, iar restul conexiunilor se regăsesc în zona superioară. Aici, pe lângă mufa micro USB şi jack sunt plasate şi sloturile pentru card micro SD şi pentru SIM. Poziţionarea este una destul de interesantă, însă funcţională. Ne-am fi bucurat totuşi să avem şi nişte capace care să protejeze aceste sloturi.

Cele două difuzoare sunt integrate în zona inferioară a carcasei (considerând că aceasta este ţinută în plan landscape) şi oferă un sunet decent.

TX1 se vrea o tabletă completă, aşa că oferă pe lângă camera frontală pentru apeluri video şi o cameră principală, utilă în clipele în care vrei să surprinzi o scenă şi nu ai DSLR-ul cu tine. Camera de bază este mediocră spre bună, cu un senzor de 3.2MP şi funcţie video.

Capabilităţile acesteia sunt completate de opţiunile sistemului de operare, cum ar fi modul Panorama.

Specificaţii

Allview TX1 integrează un procesor dual Core Cortex A9 şi un GPU PowerVR SGX 531. Combo-ul oferă performanţe bune, atât în browsing pe web cât şi în jocuri, cum ar fi recent lansatul titlu HD Beach Buggy.  Există însă şi o serie de titluri tx1 vellamoGameloft care refuză să pornească, însă aici problemele s-ar putea să ţină de compatibilitate. În ceea ce-i priveşte pe fanii Angry Birds, aceştia pot sta liniştiţi deoarece pe tabletă rulează impecabil chiar şi ultimul joc din serie, Angry Birds Star Wars.

După cum spuneam, procesorul dual core este decent, însă este destul de greu de înţeles de ce Allview nu a integrat un model mai puternic, precum cel dual core la 1.5 GHz pe care îl regăsim în modelul mai ieftin Speed City.

În benchmark-uri TX1 obţine un scor de 1000 de puncte în secţiunea HTML 5 a Vellamo şi 360 de puncte în cea Metal. Scorul din Quadrant este de 2723 de puncte.

Memoria RAM de 1GB este suficientă pentru multitasking, iar memoria internă de 4GB, poate fi extinsă cu ajutorul cardurilor micro SD. Ne-am fi bucurat totuşi de o memorie internă mai generoasă, de minim 8GB.

Internet prin WiFi şi 3G

Unul dintre punctele forte ale tabletei Allview TX1 este posibilitatea de a te conecta la internet atât prin WiFi, cât şi prin 3G. Vei avea astfel un partener pentru navigarea web  în zonele mai izolate, unde este aproape imposibil să găseşti un router wireless.

De asemenea, odată ce ai introdus cartela SIM în dispozitiv vei putea folosi şi funcţiile sale de telefonie. Un aspect util, însă preluarea unui apel cu un dispozitiv cu ecran de 8 inchi la ureche s-ar putea să atragă câteva priviri ciudate.

Allview TX1 are la bază sistemul de operare Android 4.0.4, cu minime modificări din partea producătorului. Ai acces la aplicaţiile din Google Play, precum şi la câteva aplicaţii utile ce vin preinstalate, cum ar fi antivirusul Bitdefender sau utilitarele ES File Explorer, ES Task Manager sau APV PDF Viewer.

Allview TX1 Quasar utilizează o baterie Li-Polimer cu o capacitate de 4000 mA, care conform specificaţiilor oferă 400 de ore în standby şi 4 ore în cazul utilizării intense. În cazul utilizării clasice –navigare, câteva clipuri YouTube, puţin gaming şi verifcarea emailului, bateria rezistă de regulă pe parcursul unei zile.

Concluzie

Allview TX1 Quasar este o tabletă cu multe talente, printre punctele sale forte regăsindu-se ecranul IPS LCD şi modemul 3G integrat. Ne-am fi dorit un procesor mai puternic, însă cel ales îşi face totuşi bine treaba.

TX1 este disponibilă în România la preţul de 999 lei.

Etichete: , , ,