Samsung Galaxy Beam review: Nu doar o jucărie

Scris de | 25 ianuarie, 2013
Samsung Galaxy Beam review: Nu doar o jucărie

samsung galaxy beam

Prin modelul Galaxy Beam, Samsung vrea să reducă diferenţa dintre home cinema şi prezentările business.

Pentru asta fanii tehnicii au trebuit să aştepte mult, însă acum le-a venit rândul. Prin Galaxy Beam, Samsung oferă acum pe piață smartphone-ul său proiector de ultimă generaţie.

Integrarea perfectă a beamer-ului DLP

Modelul Android 2.3.7 costă 387 euro fără abonament şi are un proiector DLP integrat, care se poate porni cu ajutorul unei taste proprii de pe partea laterală a aparatului. Beam oferă o rezoluţie de 640 x 360 pixeli şi o luminozitate de 15 lumeni. Samsung a poziţionat optica pentru proiector în partea frontală a smartphone-ului, totuşi aparatul stă bine echilibrat  în mână.

Surprinzătoare este integrarea perfectă a beamer-ului, care într-adevăr se observă abia la a doua privire. Dimensiunile precum şi greutatea de 147 grame sunt astfel în grafic – ceea ce este de remarcat, având în vedere display-ul de 4 inchi şi acumulatorul mare.

Apropo de acumulator: o privire asupra ambalajului indică faptul că preţul ridicat nu se datorează doar beamer-ului integrat.  Samsung oferă, pe lângă cele două acumulatoare, fiecare de câte 2000 mAh, şi un încărcător practic pentru cel de al doilea acumulator. Acesta serveşte în acelaşi timp drept suport – astfel se asigură întotdeauna o poziţie sigură şi o sursă de alimentare bună.
GALAXY beam

Rezultate proaste într-o cameră luminoasă

În meniul proiectorului nu sunt ajustabile doar orientarea imagini, luminozitatea şi claritatea – cea din urmă în gradaţii fine – căci utilizatorul găseşte şi mai multe caracteristici. Astfel, cu ajutorul funcţiei „Projector“ poți trimite pe ecranul de proiectare imaginea camerei integrate de 5 megapixeli în timp real. Pe de altă parte „Quick Pad“ oferă pe lângă cursor, o funcţie de scris, pentru a evidenţia de exemplu detaliile unei prezentări. Modul „Ambient“ poate fi folosit printr-un show de dispozitive, afişaj foto sau video ca fundal la petreceri. Astfel echipat, Galaxy Beam poate fi utilizat atât în sectorul business cât şi în cel privat.

Şi cât de bine funcţionează acest lucru însă în practică? Temerile iniţiale, că acumulatorul lui se va descărca cât ai clipi, sunt rapid infirmate de Samsung: în modul “avion” oferă peste 4:30 ore de filme; iar cu partea radio activată rezistă totuşi în jur de trei ore. La streaming-ul video pe Youtube prin WLAN sunt aproximativ două ore de luat în calcul. Acestea toate doar cu un singur acumulator; în caz de nevoie se poate introduce repede cel de al doilea. Deci rezistă fără probleme pentru un blockbuster sau conferinţe mai lungi.

Mai puţin încântătoare este luminozitatea: imaginea lui Galaxy Beam convinge doar în încăperi complet întunecate. Cu cât există mai multă lumină reziduală, cu atât este mai slabă atât calitatea imaginii cât şi diagonala maximă utilizabilă a imaginii. La test, distanţa de aproximativ doi metri de ecranul de proiecţie de 50 inchi s-a arătat inutilă, chiar dacă Galaxy Beam poate ajunge la diagonale mult mai mari de imagine.

Smartphone convingător

Ca şi smartphone, Beam face o figură bună. Astfel, acesta vine cu caracteristicile obişnuite ale modelelor Samsung actuale şi oferă, pe lângă manevrarea intuitivă cu ajutorul suprafeţei de utilizare Touchwiz, şi toate caracteristicile relevante de dotare. HSPA+ şi WLAN n se ocupă de un trafic rapid de date, iar procesorul Dual Core cu 1 GHz de o manevrare fără delay-uri. Memoria internă este de asemenea bine dotată, cu peste 5,6 GB.

Acumulator puternic

În laborator, Galaxy Beam a făcut o surpriză şi a adunat un punctaj promițător la măsurătorile de acumulator. Durata tipică este de vârf prin cele 6:38 ore, şi timpii de convorbire sunt de top, prin cele şase ore în UMTS şi peste 16 ore în GSM. Restul rezultatelor sunt de asemenea convingătoare pe toată linia – deci Samsung Galaxy Beam nu este o jucărie.

Etichete: , , ,