Samsung Galaxy Ace 2 review: Potențial ridicat

Scris de | 28 ianuarie, 2013
Samsung Galaxy Ace 2 review: Potențial ridicat

GALAXY Ace 2Samsung Galaxy Ace este unul dintre cele mai populare smartphone-uri. Succesorul lui, Galaxy Ace 2, are potenţialul de a continua povestea de succes.

Redactat de: Bogdan Bele

Galaxy Ace 2 de la Samsung are de păşit pe urme cu adevărat mari. Succesorul lui Galaxy Ace S5380, vândut în milioane de exemplare, va trebui să muncească din greu pentru a atinge acest succes sau chiar să îl depăşească. Însă Samsung a dotat modelul clasei sale mijlocii cu câteva funcții care ar trebui să îi asigure un debut de succes.

Dotare corespunzătoare la un preţ mic
Preţul solicitat, de 225 euro fără abonament, este doar cu puţin peste cel al predecesorului şi deja este semnificativ redus în mediul online. Referitor la pachetul de livrare pe care Samsung îl oferă pentru Galaxy Ace 2, trebuie spus că acesta nu este nicidecum o premisă proastă pentru o lansare de succes.
În privinţa design-ului, coreenii puteau liniştiţi să arate ceva mai multă îndrăzneală, pentru că vizual smartphone-ul Android este de-a dreptul nespectaculos, într-o carcasă neagră cu margine cromată în faţă. Nu este nimic de comentat la carcasa din plastic care se potriveşte perfect şi nu se zgârie. Detaliu folositor: capacul acumulatorului, printr-o embosare fină, asigură o stabilitate bună a aparatului în mână. Datorită măsurătorilor compacte, manipularea cu o singură mână este posibilă fără dificultate. Totuşi, ne permitem o obiecţie, oarecum subiectivă: nouă ne-a plăcut designul predecesorului mai mult. Aşa să fie – la final şi la smartphone-uri contează valorile interioare, iar aici Galaxy Ace 2 poate aduce multe în domeniu.

samsung GALAXY Ace 2Dotare luxoasă
Şi anume display-ul TFT clar mărit, de 3,8 inchi. Are rezoluţie de 480 x 800 pixeli şi prin cei maxim 356 cd/m2 emite suficientă lumină pentru utilizarea acestuia în grădină, la o bere, sau pe malul lacului. În plus touchscreen-ul reacţionează foarte rapid la ceea ce introduce utilizatorul şi încântă prin prezentarea sa echilibrat colorată. Aberante, în sens pozitiv, sunt dotările sale, pentru că Galaxy Ace 2 se diferenţiază complet de predecesorul său. Pe lângă display-ul mai mare şi rezoluţie mai mare, newcomer-ul are de oferit şi o bază tehnică mai puternică.  Astfel, pentru ritmul rapid de lucru este responsabil procesorul Dual-Core NovaThor U8500 cu o viteză de 800 MHz din gama STEricsson. Memoria de lucru disponibilă pentru această clasă de preţ este luxuriantă, şi anume 768 MB. Memoria internă de aproximativ 2,1 GB, care se compune din 1,1 GB memorie de date şi 1 GB memorie de sistem, este puţin cam mică – însă cu ajutorul unui card opţional Micro SD această problemă poate fi rapid rezolvată. De transferul rapid de date, în timpul călătoriilor şi acasă, se ocupă HSPA+ şi n-WLAN inclusiv DLNA. Camera, la cei 4,9 megapixeli face fotografii destul de bune, radio-ul FM se poate lăuda cu RDS, şi cu muzica bună de la player nu te lasă să te plictiseşti pe drum. Prin intermediul hub-ului de Music and Game se poate cumpăra uşor muzică şi jocuri.

Android-4-Update în curs
Aparatul de testare a fost livrat cu Android 2.3.6. Când şi dacă va exista un update la Android 4 încă nu este clar. Acest lucru nu este totuşi tragic, pentru că în ceea ce priveşte manipularea şi individualizarea Samsung are deja de acum multe avantaje, datorită propriei interfeţe de utilizator Touchwiz. Astfel, cele şapte nivele pot fi populate cu numeroase widget-uri folositoare. Indiferent dacă dorești să verifici starea vremii, să planifici o întâlnire sau să editezi un cont de email (plus notificări) sau chiar să accesezi informaţii din reţelele sociale – pentru toate aceste funcţii Ace 2 se dovedește a fi instrumentul potrivit. Utilizatorul mai poate organiza şi meniul după propriul gust.

Prezentare bună în laborator
Însă ce ne aduce cel mai uimitor display şi cele mai luxurioase dotări, dacă acumulatorul se termină repede? Această grijă este dezaprobată de către laboratorul nostru: Galaxy Ace 2 nu a făcut nici o greşeală la măsurători, ci dimpotrivă. Astfel se poate remarca autonomia tipică de cinci ore şi timpul de convorbire de peste douăsprezece ore în GSM. Rezultatele bune la acustică şi capacitatea de emisie şi recepţie completează această imagine excelentă.
Galaxy Ace 2 se prezintă drept un smartphone modern, intuitiv, care este bine dotat din punct de vedere tehnic. Cine caută un Allrounder cu adevărat bun şi nu vrea să plătească sume mari, poate să apeleze la Samsung Galaxy Ace 2.

Etichete: , , ,