BlackBerry se reinventează: Z10 și Q10, primele telefoane cu BB10

Scris de | 31 ianuarie, 2013
BlackBerry se reinventează: Z10 și Q10, primele telefoane cu BB10

blackberry 10RIM (care de azi își schimbă denumirea în BlackBerry) reintră în în prim planul scenei smartphone cu un eveniment de mare anvergură, în cadrul căruia canadienii prezintă primele telefoane cu sistem de operare BlackBerry 10 – BlackBerry Z10 și Q10.

blackberry z10

Thorsten Heins, CEO-ul companiei, a pășit pe scenă într-un moment critic pentru BlackBerry, care își joacă viitorul pe cartea BB10. În cazul unui succes putem vorbi despre un nou capitol în istoria fostului gigant IT&C, în timp ce un eșec este considerat de mulți analiști ca o lovitură fatală. Să vedem însă care sunt armele cu care BlackBerry încearcă să revină în joc.

BlackBerry Z10 este fără îndoială vedeta prezentării, primul smartphone full touch al companiei, un gadget cu un design modern, minimalist și cu un ecran de 4.2 inchi și o rezoluție excelentă de 1,280 x 768 pixeli. Z10 integrează un procesor Krait dual core la 1.5 GHz a cărui performanțe impresionante sunt completate de 2 GB memorie RAM.blackberry q10

La capitolul multimedia noul Z10 are o cameră de 8MP cu o serie de funcții speciale oferite de software, cum ar fi modul TimeShift, un tip de fotografiere în rafală. Memoria internă este de 16 GB, însă poate fi extinsă prin carduri microSD.

Cel de-al doilea smartphone prezentat azi împrumută mai mult din aspectul clasic BlackBerry, oferind pe lângă ecranul tactil de 3.1 inchi și o tastatură QWERTY. Botezat BlackBerry Q10 telefonul are un design special, cu un cadru de oțel și un display ce se apropie extrem de mult de margini. În interior regăsim un chipset identic cu cel al lui Z10.

Noul sistem de operare BlackBerry 10 pare la rândul său cel puțin promițător și, extrem de important, completat de aplicațiile necesare. Compania a anunțat că BB10 are în momentul lansării circa 70.000 de aplicații, inclusiv cele esențiale precum Facebook, Twitter, Foursquare sau LinkedIn.

BlackBerry Z10 și Q10 sunt așteptate în martie și respectiv aprilie.

Un review detaliat al modelului Z10, realizat de cei de la The Verge, aici.

 

Etichete: , , , ,