Nick Cave and The Bad Seeds – Push The Sky Away (Recenzie album)

Scris de | 14 februarie, 2013
Nick Cave and The Bad Seeds – Push The Sky Away (Recenzie album)

push the sky awayNick Cave and The Bad Seeds – Push The Sky Away

 8/10

 Nick Cave e un zeu. Scriitor, compozitor, actor, scenarist şi cel mai bine îmbrăcat cântăreţ de rock din toate timpurile. La fel ca Scott Walker, Kate Bush sau Bjork, Nick Cave face parte dintr-un grup restrâns de artişti ce devin din ce în ce mai buni cu timpul. Un fapt dovedit pe cel mai nou material de la Nick Cave and The Bad Seeds, al cincisprezecelea din cariera trupei australiene.

 „Push The Sky Away” e un material ce pune accent pe balade simple, acompaniate de versuri suprarealiste din mintea bolnavă şi fascinantă a lui Nick Cave. Această reţetă nu a dat greş nici în trecutul colectivului, iar pe noul album e accentuată până la paroxism. Pe „Waters Eyes” Nick Cave cântă: „You grow old and you grow cold”, o declaraţie personală ce descrie perfect sentimentele unui om ajuns la vârsta de 55 de ani, care le-a văzut şi le-a trăit pe toate. Australianul comentează cu supărare şi aspectele tehnologiei moderne şi impactul pe care îl are internetul asupra comunicării interumane.

 Toate aceste teme sunt înglobate în aproximativ 44 de minute de beatitudine fonică ce va propulsa ascultătorul într-o stare de scepticism şi cinism. Societatea văzută prin ochii lui Nick Cave e una fără valori, în care răul dictează fiecare mişcare. Singurul lucru pe care îl putem face este să mergem în faţă.

 Ce mi-a plăcut: Jubilee Street, Waters Edge, Mermaids, Push The Sky Away

 Ce nu mi-a plăcut: Higgs Boson Blues

 

Etichete: , , , , , , ,