Cosmote a prezentat reteaua 4G. Lansarea oficiala va fi in aprilie

Scris de | 19 februarie, 2013
Cosmote a prezentat reteaua 4G. Lansarea oficiala va fi in aprilie

Lampros Iskos, CTO COSMOTE RomaniaIntr-un eveniment organizat ieri in Bucuresti, Cosmote a prezentat cele mai recente dezvoltari aduse retelei sale broadband, dar si teste cu capabilitatile retelei 4G, care au atins viteze de pana la 130-150 Mbps.

Luna aprilie a acestui an va insemna lansarea oficiala a serviciilor 4G de la Cosmote in Bucuresti si alte cateva orase din tara, cu viteze de pana la 75 Mbps si upload de pana la 35 Mbps. Incepand cu 2014 se vor face investitii in echipamentele necesare 4G pentru a acoperi 160 de orase din tara, iar Ancom va elibera spectrele necesare pentru ca reteaua LTE sa functioneze la capabilitati maxime. Clientii pot testa noua retea in Baneasa Shopping Center (Bucuresti).

Cosmote a extins viteza oferita de reteaua de date 3G pana la 43,2 Mbps la nivel national, acoperind 153 de orase si 900 de localitati din Romania, iar pana la finalul primul trimestru din 2013 se vor bucura de noile viteze 47% din populatie.

„Dupa alocarea noului spectru de la Ancom, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maxima in termeni de calitate si acoperire geografica, in special in zonele cu densitate mare a populatiei. Astfel, reteaua de date a Cosmote Romania, ce ofera deja cea mai buna viteza, cu cea mai mare acoperire din Romania, va deveni si mai performanta”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer, Cosmote Romania.

Etichete: , , , , ,