Nvidia Tegra 4i: Primul chip Tegra cu LTE integrat e gata să atace segmentul de smartphone mainstream

Scris de | 20 februarie, 2013
Nvidia Tegra 4i: Primul chip Tegra cu LTE integrat e gata să atace segmentul de smartphone mainstream

tegra-4i

Nvidia s-a ţinut de promisiune şi a lansat de curând primul procesor Tegra cu LTE integrat, botezat Tegra 4i. Noul procesor soseşte la scurt timp după intrarea în scenă a lui Tegra 4, la CES 2013, şi vine cu o serie de modificări destul de importante faţă de acesta.

Utilizând aceeaşi arhitectură GPU ca şiTegra 4, însă cu mai puţine core-uri (60 în loc de 72), noul 4i oferă un CPU quad core bazat pe cel mai eficient core ARM – R4 Cortex A9, cu o frecvenţă de 2.3GHz, completat de un core suplimentar pentru gestionarea bateriei şi un modem LTE i500, optimizat pentru integrare.

Rezultatul este un chip extrem de eficient, compact şi puternic, care asigură aproape toate funcţiile necesare unui smartphone. În ceea ce priveşte integrarea, ne putem aştepta cel mai probabil să regăsim procesorul 4i în modelele mid range, în timp ce modelele vârf de gamă vor apela la Tegra 4.

Pe partea video 4i oferă suport pentru redare 1080p (fratele mai mare Tegra 4 suportă 3200 x 2000), precum şi pentru arhitectura Chimera Computational Photography, ce le permite camerelor să ofere HDR permanent sau panorame HDR.

Odată cu lansarea noului chip Nvidia a anunţat şi noua platformă smartphone botezată Phoenix, creată special pentru a demonstra capacităţile noilor sale procesoare şi pentru a le oferi producătorilor un reper pentru designul de smarpthone-uri bazate pe Tegra 4 şi 4i.

Nvidia va aduce noile procesoare la Mobile World Congress, unde sperăm să le vedem în acţiune.

 

Etichete: , , ,