PlayStation 4: Întrebările care au rămas fără răspuns, clarificate după lansare

Scris de | 22 februarie, 2013
PlayStation 4:  Întrebările care au rămas fără răspuns, clarificate după lansare

ps4 controlerPlayStation 4, sau mai bine spus un concept ce ilustrează capabilităţile viitoarei console Sony, a fost  prezentat de compania japoneză în cadrul unei recent eveniment din New York. Am preferat să-i spunem concept deoarece ceea ce a lipsit din cadrul galei a fost chiar consola, produsul  în „carne şi oase”. Am primit multe răspunsuri însă am rămas cu la fel de multe întrebări  – din fericire la o parte dintre acestea oficialii Sony au oferit clarificări.

De ce nu a prezentat Sony consola în sine?

Pentru că aceasta încă nu există într-o formă destinată producţiei în masă. Jack Tretton, CEO SCE America le-a precizat celor de la AllthingsD că deşi Sony are un dispozitiv capabil să redea jocurile, nu are încă „cutia” pe care o aşteptam cu toţii.  Aspectele finale în materie de design şi specificaţii sunt încă în faza de dezvoltare. Am putea să vedem forma finală a lui PS4 în cadrul E3 (11-13 iunie 2013), însă Sony nu a luat încă o decizie.

Aruncând o privire peste specificaţiile hardware impresionante dezvăluite de Sony, lumea a început să-şi facă griji în privinţa preţului noului PlayStation 4. Cât va costa PS4 în momentul lansării (care pare să fie finalul lui 2013)?

Tretton a încercat să ofere un răspuns şi pentru această întrebare, menţionând că Sony speră să reuşească să ţină PS4 sub 599 dolari (preţul pe care îl avea PS3 în momentul lansării), însă nu există o certitudine în acest sens. Compania ţinteşte un preţ cât mai bun pentru consumatori  şi speră să poată să îl reducă în timp, la fel ca şi în cazul PlayStation 3 (care în prezent a scăzut de la 599 la 249 dolari în SUA).

Cel mai probabil un cuvânt important de spus îl va avea şi anunţul viitoarei console Microsoft Xbox. Atât Sony cât şi Microsoft par să fie implicate într-un joc de şah în care deciziile uneia afectează pe mai multe planuri proiectele adversarului.

Va rula PS4 jocuri second hand sau jocuri PS3?

Înaintea lansării existau zvonuri potrivit cărora consolele nextgen nu vor putea rula jocuri „second hand”. În cazul PlayStation 4 acest lucru nu este valabil, consola rulând fără probleme şi jocuri ce au mai fost utilizate de alţi gameri. Totuşi rămâne un alt aspect important în această zonă – PS4 nu va oferi compatibilitate nativă pentru jocurile PlayStation 3. Ar putea exista însă posibilitatea de a rula aceste jocuri prin intermediul cloud.

Cum va funcţiona noul controler DualShock 4 şi noul PlayStation 4 Eye?

Pe lângă touchpad-ul ce va adăuga o nouă paletă de gesturi în gaming, controlerul Dual Shock 4 include şi un lightbar, o secţiune luminoasă care îi va permite camerei PlayStation 4 Eye să  urmărească poziţia acestuia în spaţiu. Este o tehnologie similară cu cea Move, însă integrată în controler. În acest mod consola va putea estima poziţia pe care o ai faţă de televizor, ajustând spre exemplu perspectiva din care vezi personajul.

Noul PS 4 Eye include două camere şi patru microfoane şi vine la rândul său ca un upgrade la Move – o cameră preia de regulă sarcinile de urmărire a mişcării, în timp ce cealaltă se concentrează să ofere o imagine cât mai bună.

Etichete: , , ,