Google Project Glass: Noi aplicații plus variante pentru cei cu probleme de vedere

Scris de | 13 martie, 2013
Google Project Glass: Noi aplicații plus variante pentru cei cu probleme de vedere

google glassDupă ce au uimit întreaga lume anul trecut cu ambițiosul Project Glass, cei de la Google au prezentat de curând noi detalii despre ochelarii bazați pe realitate augmentată.

Prima veste este una excelentă pentru cei cu probleme de vedere, care poartă în prezent ochelari cu dioptrii. Potrivit unui post publicat pe pagina oficială o proiectului, designul Glass este unul modular, ceea ce înseamnă că vei putea să montezi sistemul pe o serie de rame și lentile potrivite nevoilor tale. Mai multe detalii, precum și variante mai aproape de cea finală ne sunt promise pe finalul acestui an.

Cea de-a doua dezvăluire importantă a sosit din partea lui Timothy Jordan, Google, în cadrul conferinței SXSW Interactive. Acesta a prezentat în premieră o serie de aplicații care vor funcționa cu Google Glass, marea majoritate controlate prin gesturi. New York Times spre exemplu va afișa pe display, odată pe oră,  cele mai importante titluri ale zilei. Ridică capul în sus și vei putea citi știrea completă, cu imagini.

Alte aplicații ce vor avea versiuni dedicate ochelarilor Google sunt, după cum era de așteptat Gmail, precum și Evernote sau Path.

Cei de la Google au ținut să sublinieze faptul că pentru ca o aplicație să fie potrivită pentru Glass, aceasta trebuie să respecte o serie de reguli elementare, cea mai importantă fiind un design ce nu „îți stea în cale” (nu ți-ai dori ca în timp ce conduci poza de la ziua unui amic să îți apară brusc în fața ochilor).

Ne putem aștepta la lucruri extrem de interesante în momentul în care API-ul Mirror, ce le permite dezvoltatorilor să-și creeze propriile aplicații pentru Glass, va fi disponibil oficial.

Etichete: , , ,