Centrul Vodafone Danubius din Capitală va monitoriza activitatea a 90 de milioane de clienţi

Scris de | 18 martie, 2013
Centrul Vodafone Danubius din Capitală va monitoriza activitatea a 90 de milioane de clienţi

vodafone danubiusDin data de 1 aprilie trei noi reţele Vodafone vor intra în gestiunea Centrului Regional de Operaţiuni de Reţea Danubius din Bucureşti. Centrul va ajunge să deservească 7 divizii Vodafone din Europa (România, Italia, Grecia, Germania, Olanda, Cehia şi Albania), cu un număr total de peste 90 de milioane de clienţi, monitorizând şi gestionând incidentele de reţea, pentru serviciile de voce şi date în reţelele 2, 3 şi 4G.

Centrul Danubius şi-a început activitatea în iulie 2011 iar echipa este formată din 250 de ingineri români care gestionează o infrastructură extrem de solidă. În termeni tehnici, Centrul Danubius conectează peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare.

“Alegerea Romaniei pentru operarea acestui Centru Regional Vodafone este o realizare extraordinară, care ne onorează şi confirmă potenţialul uman şi tehnologic al ţării. Reţeaua Vodafone România a devenit un punct de reper în excelenţă tehnologică, atât la nivel european, în cadrul Vodafone Group, cât şi în România, aşa cum au arătat-o numeroasele certificări independente pe care le-am obţinut de-a lungul timpului” a spus Inaki Berroeta, Preşedinte & CEO Vodafone România.

Etichete: , , ,