LG lanseaza in Romania televizorul Ultra HD

Scris de | 29 aprilie, 2013
LG lanseaza in Romania televizorul Ultra HD

LG a prezentat saptamana trecuta in Romania televizorul Ultra HD de 84 de inci, fiind astfel cel de-al doilea producator care aduce pe plan local un televizor noul standard de calitate 4k. Modelul LG 84LM960 ofera o rezolutie de patru ori mai mare decat formatul Full HD (3840 x 2160 pixeli) si este disponbil de ceva vreme in cateva magazine locale pentru pretul de 89.999 lei (21.000 de euro).

LG UHD TV Lifestyle 1

“LG continua sa ofere consumatorilor din Romania cele mai captivante si intuitive experiente de vizionare in propria locuinta. Prin lansarea noului model revolutionar de televizor Ultra HD de 84 de inci, alaturi de modelele noastre de televizoare din gama Smart 2013, vom intrece toate asteptarile acestora si vom demonstra pozitia de top a companiei noastre pe segmentul Ultra HD si Smart TV”, a afirmat Bumseop Lee, presedinte al LG Electronics Romania.

Televizorul LG Ultra HD vine cu o tehnologie noua de procesare a imaginii care creaza imagini vii cu  8 milioane de piexeli pe cadru, denumita Triple XD Engine, iar functia Upscaler prelucreaza imaginile Full HD pentru a se vedea la o calitate buna pe ecranul de 84 de inci. In ceea ce priveste sunetul, televizorul Ultra HD este echipat cu un sistem audio 2.2 cu o putere de 50W.

Noua telecomanda LG Magic Motion permite o navigare intuitiva in interfata ecranului smart, in timp ce meniul televizorului include acum aproximativ 1.400 de aplicatii si acces la continut premium, din servicii 3Dworld sau Game World.

LG Smart TV

LG a incheiat parteneriate cu furnizori de continut la nivel global, dar si local. Dintre aplicatiile locale putem mentiona Cinemagia, Voyo, Filmbox, dar si HBO Go.

Conform lui Sorin Spînu, Senior Sales Manager in cadrul companiei, LG a vandut deja primele 2 modele pe piata locala prin magazinele online si estimeaza vanzari de pana la 100 de bucati pana la sfarsitul anului.

Sony a lansat in urma cu o luna primul televizor 4K din Romania, tot cu o rezolutie de 84 de inci, dar cu pret de aproximativ 26.000 de euro si estimau sa vanda aproximativ 10 bucati pana la sfarsitul lui 2013. Samsung pregateste lansarea televizorului cu rezolutie 4k in Romania peste aproximativ o luna.

Etichete: , , , , , ,