Asus Fonepad disponibil oficial in Romania: 7 inci, apeluri telefonice si procesor Intel Atom

Scris de | 13 mai, 2013
Asus Fonepad disponibil oficial in Romania: 7 inci, apeluri telefonice si procesor Intel Atom

Fonepad, tableta dezvaluita la Mobile Web Congress de Asus, a fost lansata oficial astazi in Romania si vine echipata cu ecran HD de 7 inci cu panou IPS, un procesor Intel Atom, va avea suport pentru voce si date, va rula Android 4.1 Jelly Bean si este disponibila in magazinele din Romania pentru 1.099 lei.

Lansare ASUS Fonepad in Romania

Fonepad are o constructie metalica, cantareste 340 de grame si are o grosime de 10.4 mm. De partea de procesare se ocupa Intel si integreaza un procesor din familia Lexington, Atom Z2420, iar pe partea de grafica a fost aleasa solutia Silicon Graphics SGX540 si vine cu 1 GB memorie de lucru. Specificatiile tehice complete includ:  un ecran HD (1280 x 800 pixeli) de 7 inci cu panou IPS si 10 puncte de touch, conectivitate 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de lumina ambientala, busola electronica si alte cateva caracteristici intalnite la aproape toate tabletele recent lansate.

Noua tableta/smartphone de la Asus ofera un echilibru foarte bun intre performanta si autonomie datorita combinatiei Intel + Android si ofera posibilitati de rulare a unui video la calitate Full HD (1080p), o durata de viata a bateriei de pana la noua ore, iar modemul 3g incporporat permite efectuarea apelurilor, beneficiind de un microfon incopororat pentru anularea zgomotelor din fundal. Pachetul pus in vanzare nu contine si casti, dar achizitionarea unui accesoriu tip Bluetooth sau a unor casti este recomandata.

In ceea ce priveste aplicatiilor, pe langa sutele de mii de aplicatii disponibile pe platforma Android in Google Play, Asus vine cu o serie de aplicatii exclusive: Floating App pentru administrarea aplicatiilor si multitasking, Asus Studio pentru editarea fotografiilor, SuperNote pentru schite si recunoastrea scrisului de mana, spatiu de stocare in Cloud prin intermediul WebStorage Office Online.

Asus Fonepad este disponibil in Romania in magazinele offline si online in doua variante de culori, gri titan si auriu sampanie, pentru 1.099 lei (modelul de 16 GB).

Prezenti la evenimentul de lansare al tabletei cu procesor Intel, oficialii locali ai gingantului producator de procesoare au vorbit despre integrarea noilor procesoare in dispozitive tot mai complexe, gama noua de procesoare Intel, dar si centrul de dezvoltare software din Romania. Octavian Purdila conduce o echipa de 16 oameni care se ocupa de dezvoltarea aplicatiilor si adaptarea platformei Android pentru arhitectura x86.

Etichete: , , , , , ,