Camera test: Nokia Lumia 928, Samsung Galaxy S4 si iPhone 5. Ce smartphone obtine cele mai bune rezultate?

Scris de | 1 iunie, 2013
Camera test: Nokia Lumia 928, Samsung Galaxy S4 si iPhone 5. Ce smartphone obtine cele mai bune rezultate?

lumia92 galaxy s4 iphone 5

Nokia Lumia 928 a fost anuntat in mai si va fi lansat initial numai in reteaua Verizon din Statele Unite si probabil va ajunge pe alte piete in urmatoarea perioada. Diferente notabile intre Lumia 928 si Lumia 920 sunt la design, display, blit si baterie. Unul dintre cele mai asteptate este cel al camerei foto. Lumia 928 vine cu un blit mai bun, trecand de la LED-ul de la 920 la xenon, asta insemnand imagini si mai bune in lumina slaba.

Cei de la Neowin au realizat un test intre 3 terminale de top cu sisteme de operare diferite: Nokia Lumia 928, Samsung Galaxy S4 si iPhone 5. Lumia 928 castiga puncte in conditii de iluminare slaba, dar pierde puncte la altele capitole. Mai jos puteti vedea cateva fotografii, iar pentru a vedea intreg testul accesati postul de pe Neowin.

In primul test, cel al fotografierii unei flori, iPhone 5 si Galaxy S4 realizeaza imagini supra-saturate, cu galben prea luminos. Lumia 928 se apropie cel mai mult de realitate, cu o tenta de albastru fata de competitorii sai.

La fotografierea unei frunze, Galaxy S4 obtine cele mai bune culori, in timp ce Lumia 928 obtine culori prea calde si iPhone 5 prea spalacite.

In testul cu lumina slaba, Lumia 928 invinge fara multe probleme, fiind binecunoscut faptul ca obtine cele mai bune imagini in aceste conditii. Samsung Galaxy S4 si iPhone 5 au imagini aproximativ asemanatoare.

Concluzionand, Lumia 928 are cea mai buna camera, urmata de cea de pe Samsung Galaxy S4 si in cele din urma cea de pe iPhone 5. Toate terminalele au o viteza de fotografiere buna, cu un minus pentru Galaxy S4 pentru ca nu dispune de buton de declansare.

sursa foto: Neowin

Etichete: , , , , , ,