Slate 7, prima tableta HP cu Android, va ajunge oficial in Romania incepand de la sfarsitul lunii iulie

Scris de | 7 iunie, 2013
Slate 7, prima tableta HP cu Android, va ajunge oficial in Romania incepand de la sfarsitul lunii iulie

Evenimentul de lansare al unor noi dispozitive HP in Romania a facut lumina si in ceea ce priveste tableta HP Slate 7, prima tableta cu Android produsa de companie si care, conform declaratiilor oficialilor de acum cateva luni, ar fi trebui sa ajunga pe piata locala incepand cu aceasta luna.

hp-slate-7

Slate 7 a fost anuntata in februarie la Mobile Web Congress si a inceput sa fie disponibila pe anumite piete la sfarsitul lui aprilie, cu intrare in Europa de la inceputul lui mai, dar in Romania va ajunge oficial incepand cu sfarsitul lunii iulie sau inceputul lui august. Lansarea tabletei pe piata din Romania depinde de „nava mama”. La fel ca in cazul Elitebook Revolve, produsele ajung in tara la cateva luni dupa ce sunt disponibile in alte regiuni si cei de la HP nu sunt singurii cu aceasta politica, dar aducerea unei tablete de buget pe o piata sensibila la pret si detalii, ca Romania, ar fi contat.

Contrar declaratiilor oficialilor, tableta de 7 inci de la HP pare ca a ajuns deja in Romania. Potrivit Gadget.ro, HP Slate 7 este disponibila in magazinul online ClickShop pentru pretul de 749,99 lei.

Slate 7, prima tableta cu Android de la HP, vine pe piata dupa esecul tabletelor cu sistem de operare WebOS si spera sa prinda din urma avantul pe care ceilalti producatori il au deja in aceasta zona.

Tableta vine dotata cu un ecran de 7 inci cu panou HFFS, rezolutie 1024 x 600 pixeli, procesor dual-core RockChip RK3066 la 1.6 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spatiu intern de stocare, camera de 3.15 megapixeli si una frontala de 0.3 MP si va rula Android 4.1.1 Jelly Bean. Disponibila in doua culori, gri si rosu, greutate de 370 de grame, tableta vine cu o constructie din aluminiu si spatele ofera o aderenta. Sunetul este asigurat de BeatsAudio, garantand, cel mai bun sunet pentru o tableta de buget.

Conform review-urilor realizate de publicatiile din afara, tableta ofera o experienta buna si se pozitioneaza ca performanta si functionalitate in aceeasi zona cu Nexus 7, oferit de Google. Interfata din Android a tabletei nu a suferit modfificari majore, Beats Audio este un plus semnificativ, se descurca bine in toate actiunile fara lag, iar daca se va mentine pretul afisat acum pe site-ul ClickShop, 749,99 lei, cu siguranta va inregistra vanzari semnificative.

+Iulian Machi

Etichete: , , , , ,