HTC One Max ajunge în România peste 2 săptămâni la 3.000 de lei

Scris de | 22 octombrie, 2013
HTC One Max ajunge în România peste 2 săptămâni la 3.000 de lei

HTC România a anunțat astăzi lansarea pe piața locală a lui HTC One Max, succesorul modelelor One și One mini și cel mai mare frate din familia One. One Max ar urma să ajungă la vânzare în aproximativ 2 săptămâni la un preț recomandat de 3.000 de lei. Pe lângă HTC One Max, în următoarea perioadă își va face debutul oficial și versiunea dual sim a lui HTC One.

htc-one-max-romania

HTC One Max este primul phablet taiwanez, prezentat oficial săptămâna trecuta. Dispozitivul gigant are un ecran cu tehnologie Super LCD3 de 5.9 inchi(rezoluție FHD), un procesor Snapdragon 600 la 1.7 GHz, chipset grafic Adreno 320 și 2 GB memorie RAM. Având un capac detașabil, memoria internă de 32 de GB a lui One Max poate fi suplimentată cu până la 64 de GB cu ajutorul unui card microSD. Deși capacul poate fi înlăturat, bateria nu poate fi schimbată, aspect pe care multă lume l-a considerat un minus important.

HTC One Max este o versiune mai mare a flagshipului HTC One, dar au apărut și modificări. Marginile par a fi împrumutate de la One mini, cu plastic în loc de ceramică și aluminiu, iar pe spate beneficiază de un cititor de amprente care permite deblocarea ecranului. Butonul Power/Lock a fost mutat pe laterala din dreapta, dar a fost păstrat senzorul infraroșu pentru controlul televizorului la locul lui. De asemenea, One Max rulează cea mai recentă interfață Sense 5.5. Toate specificațiile au fost detaliate aici.

La prima vedere, terminalul pare extrem de mare și ușor cam greu de ținut în mână. Samsung Galaxy Note 3, un competitor direct din această nișă pare mai manevrabil, dar are și un ecran mai mic, de “doar” 5.7 inchi (One Max are 5.9). De greutate (217 grame) nu pot spune prea multe, smartphone-ul fiind conectat la o linie de securitate care nu ne-a permis să tragem o concluzie. Vedeți mai multe exemple la Dan Dragomir, care l-a pus lângă mai multe smartphone-uri, dar și lângă un iPhone cu display de 3.5 inchi.

Senzorul de amprente este accesibil ușor în partea din spate, fiind nevoie de un swype cu degetul pentru deblocare, iar scannerul poate fi utilizat pentru a lansa până la 3 aplicații, atribuind câte un deget fiecărei aplicație. Camera este aceeași ca la One și One mini, cu senzor ultrapixel de 4 megapixeli, dar fără stabilizare optică și s-a renunțat la parteneriatul cu Beats pe partea de sunet. Oficialii HTC spun, însă, că sunetul nu are de suferit, Boomsound oferind un sunet foarte bun, dar nu ne putem pronunța în acest moment.

HTC One Max va fi disponibil în țară în aproximativ 2 săptămâni pentru 3.000 de lei. Totodata, oficialii HTC România au anunțat că vom vede oficial și HTC ONE DS (Dual SIM) în aproape o lună, care va fi comercializat la același preț cu versiunea cu un singur SIM.

Etichete: , , , , , , ,