Natura întâlnește tehnologia la muzeul Antipa. Samsung echipează prima expoziție digitală de fluturi cu televizoare smart și tablete

Scris de | 20 noiembrie, 2013
Natura întâlnește tehnologia la muzeul Antipa. Samsung echipează prima expoziție digitală de fluturi cu televizoare smart și tablete

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, în parteneriat cu Samsung Electronics România, a lansat astăzi prima expoziție digitală permanentă de fluturi. Prin intermediul unor dispozitive Samsung, amplasate într-o sală a muzeului Antipa, vizitatorii vor putea să se informeze despre o colecție de fluturi rari.

eveniment_muzeu Antipa-Samsung

Muzeul Antipa are o colecție impresionantă de fluturi, peste 185.000 de exemplare din aproximativ 20.000 de specii (sursa). Pentru că o parte dintre fluturii rari care se află în colecția muzeului nu suportă condițiile pentru expunere (lumină, temperatură etc), s-a optat pentru digitalizarea expoziției de fluturi. În acest fel se pot observa detalii neaccesibile cu ochiul liber poate fi un mod mai interactiv de vizionare.

Samsung, la nivel global, se implică în proiecte de modernizare și digitalizare a unor importante instituții culturale. Rolul nostru este de a facilita, prin intermediul device-urilor de top, un mod de cunoaștere mai aprofundat și interactiv, care ne invită totodată să experimentăm și să creăm”, declară Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Cu ajutorul a 8 tablete Galaxy Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 de inchi, un Smart TV de 65 de inchi și unul de 40 de inchi, cei care trec pragul expoziției permanente de fluturi de la muzeul Antipa vor avea ocazia să vadă o colecție de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia. „Printre exemplarele rare se numără Papilio elwesi Leech Specie, o specie răspândită în câteva regiuni muntoase și relativ greu accesibile din sudul și sud-vestul Chinei sau Lamproptera meges Zinken-Sommer, o specie diurnă răspândită în sud-estul Asiei, din nord-estul Indiei până în sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambogia, Indonezia și Filipine.”, informează comunicatul emis de către Samsung România.

De asemenea, muzeul mai dispune și de alte colecții rare și care nu au fost expuse publicului. Colaborarea dintre Samsung și Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa va continua și în 2014, iar publicul va avea ocazia să vadă colecții pe care nu le-ar putea vedea în mod obișnuit.

Etichete: , , , , ,