Știrile zilei: CEO nou la Microsoft, Samsung Galaxy S5 s-ar putea lansa pe 24 februarie, Nexus 5 pe roșu, zvonuri despre HTC One 2, Asus Chromeboox și alte noutăți

Scris de | 5 februarie, 2014
Știrile zilei: CEO nou la Microsoft, Samsung Galaxy S5 s-ar putea lansa pe 24 februarie, Nexus 5 pe roșu, zvonuri despre HTC One 2, Asus Chromeboox și alte noutăți

Știrile zilei vor fi oferite în fiecare dimineață și vor fi un rezumat al celor mai importante noutăți petrecute în ultimele 24 de ore în industria IT&C.

Microsoft numește noul Chief Executive Officer  

Satya-Nadella-ceo-microsoft-

Microsoft a anunțat numirea lui Satya Nadella în poziția de CEO al companiei, post lasat liber de Steve Ballmer în august 2013. Nadella este al treilea director executiv al companiei, după fondatorul Bill Gates și Steve Ballmer, are o vechime de peste 22 de ani în cadrul Microsoft și s-a ocupat anterior de grupul Cloud și Enterprise, între cele mai profitabile afaceri ale companiei.

“Microsoft este una dintre acele companii rare care au revoluționat cu adevărat lumea prin tehnologie și nu pot fi decât onorat că am fost ales pentru a conduce compania”, a declarat Nadella. “Oportunitatea care urmează pentru Microsoft este mare și pentru a profita de ea trebuie să ne concentrăm, să ne mișcăm mai rapid și să continuăm transformarea. O mare parte din munca mea este aceea de a acelera capacitatea noastă de a aduce produse inovatoare pentru clienții noștri într-un mod mai rapid.”

Samsung Galaxy S5 ar putea fi lansat pe 24 februarie

samsung-unpacked-5

Potrivit unui anunț făcut de Samsung pe Twitter, la finalul acestei luni va avea loc un eveniment Samsung Unpacked în prima zi de la Mobile Web Congress. Denumit Unpacked 5, evenimentul a stârnit deja curiozitatea mass-mediei, care asociază cifra 5 din afișul evenimentului cu posibila lansare a lui Samsung Galaxy S5.

În ceea ce privește specificațiile, noi am merge pe mâna bloggerului rus care a mai avut dreptate și în trecut, Eldar Murtazin: display AMOLED cu diagonală de 5.24 de inchi, rezoluție 2560 x 1440 pixeli, 560 ppi, procesor Snapdragon 805 sau Exynos 6, 3 GB memorie RAM, 32/64 GB spațiu de stocare intern, cameră principală de 16 megapixeli și frontală de 3.2 megapixeli și baterie de 3.200 mAh. Totodată, se dă ca sigură informația ca Samsung Galaxy s5 va integra un senzor de amprente și va păstra designul din plastic și există și posibilitatea să fie asemănător cu cel de pe Samsung Galaxy Note 3.

Google anunță o variantă a lui Nexus 5 pe roșu

Google-Nexus-5-red-4

Despre un posibil Nexus 5 în variantă de culoare roșie au apărut tot mai multe zvonuri în ultima perioadă și nu a durat mult până ce produsul a devenit disponibil în Google Play (doar pentru țările unde Google vinde direct). În afară de culoare nu sunt modificări pe partea de hardware.

Altfel, vă putem spune că noi avem un Nexus 5 pe roșu în redacție chiar la ora redactării acestui text și vă putem spune că Nexus pe roșu place foarte mult la fete. Culoarea nu este chiar roșie, ci mai degrabă un portocaliu fosforescent (mi se șoptește în cască că roșu corai este denumirea oficială pentru această culoare). Bezelul din jurul panoului frontal este negru, speakerul este colorat în roșu, creând un efect drăguț. Conform unui comunicat de presă dat de LG în străinătate, Nexus 5 în variantă roșie este disponibil în acest moment în Statele Unite, Canada, UK, Franța, Germania, Italia, Spania, Australia, Hong Kong, India, Japonia și Coreea și va avea o disponibilitatea mai mare în Europa până la sfârșitul lunii februarie.

Zvonuri despre următorul flagship HTC, One 2

htc-one-2

HTC One 2, următorul flagship al taiwanezilor, are parte de o serie de noi zvonuri. Potrivit ultimelor informații, HTC M8 (numele de cod pentru One 2) va fi lansat în luna martie, va avea un ecran cu o diagonală de 5 inchi, procesor Snapdragon 805, 3 GB memorie RAM, camera foto ultrapixel de 6 megapixeli și va rula cea mai nouă interfață Sense 6 pe Android 4.4 Kit Kat. În plus, 3 butoane capacitive vor fi integrate în interfață, lâsând mai mult spațiu pentru ecran.

Asus a lansat Chromeboox, un mini PC cu procesor Intel Haswell

asus-chromebox

Sistemul de operare al celor de la Google, Chrome OS, pus anterior pe mai multe modele de laptop, își face anul acesta apariția și pe PC-uri. Astăzi avem exemplul lui Asus Chromeboox, un mini-PC asemănător cu dispozitivul NUC de la Intel, dar care integrează sistem de operare proprietar Google și se poate conecta la monitor. Chrome OS este un sistem de operare bazat pe Linux și este construit pentru a lucra cu aplicații web și în principal cu serviciile Google.

Asus a dotat Chromebox cu un procesor Intel de generația a 4-a, port HDMI și Display Port (cu suport video 4k), porturi USb 3.0 și conectivitate wireless wual-band. Va fi disponibil începând cu luna martie a acestui an pentru un preț de 179 dolari. Mai multe informații pot fi văzute pe pagina oficială.

Ultimate Ears lansează boxa UE Mini BOOM

logitech-ue-mini-boom

O altă noutate care ne-a trecut deja pragul și despre care o să citiți mai multe curând este micuța boxa Ultimate Ears Mini BOOm. Mini Boom dispune de o baterie cu o autonomie de până la 10 ore, butoane simple pentru control și conectivitate Bluetooth. Oferă un sunet bogat și puternic de 86 de decibeli, se încarcă cu ajutorul unui cablu micro-USB, se conectează prin NFC sau Bluetooth și este disponibilă într-o gamă variată de culori: portocaliu, mov, roșu, galben și negru. Prețul cu care intră în Europa este de 99 de euro și va fi disponibilă în magazinele Apple.

Sony nu va mai actualiza o serie de smartphone-uri din seria Xperia

Sony a făcut un update pe pagina de Suport a smartphone-urilor și de acolo am aflat că pentru anumite modele lansate în 2012 sub gama Xperia nu va mai oferi versiuni noi ale sistemului de operare Android. Modelele care nu vor mai primi update-uri sunt următoarele: Xperia U, Xperia Tipo (și tipo dual sim), Xperia Sola, Xperia Miro, Xperia Arc S, Xperia SL, Xperia Ion, Xperia Acro S, Xperia J, Xperia Go, Xperia S, Xperia P.

BenQ a înregistrat cele mai bune vânzări de proiectoare din ultimii 5 ani

BenQ rămâne lider pe piața locală de proiectoare, iar ultimul trimestru din 2013 l-a încheiat cu o cotă de piață de 56,2%, cu cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii cinci ani, conform unui comunicat de presă emis de companie.

“În ultimul trimestru al anului 2013 am înregistrat o creștere a vânzărilor de proiectoare de 39% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, pe fondul unui avans total al pieței de 12%. Astfel, în trimestrul al patrulea, vânzările BenQ sunt mai mari decât cele înregistrate de toate brandurile la un loc în România”, a declarat Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,