Știrile zilei: Sony ar putea vinde divizia de PC-uri, HTC One 2 cu cameră duală, imitația de piele ajunge și pe Samsung Galaxy S4, Allview Viva Q8 primește Android 4.4 și alte noutăți

Scris de | 6 februarie, 2014
Știrile zilei: Sony ar putea vinde divizia de PC-uri, HTC One 2 cu cameră duală, imitația de piele ajunge și pe Samsung Galaxy S4, Allview Viva Q8 primește Android 4.4  și alte noutăți

Știrile zilei vor fi postate în fiecare dimineață și vor fi un rezumat al celor mai importante noutăți petrecute în ultimele 24 de ore în industria IT&C.

Sony ar putea vinde divizia de PC-uri. Fondul privat Japan Industrial Partners ar putea fi cumpărătorul

Reuters și Bloomberg informează că Sony ar putea vinde divizia de PC-uri către fondul privat de investiții JPI pentru aproximativ 490 de milioane de dolari. Toate detaliile vânzării ar urma să fie făcute publice zilele următoare. Conform uneri surse familiarizate cu situația, vânzarea diviziei PC (și implicit Vaio) este parte a unei restructurări mai mari a companiei, care va include și reducerea locurilor de muncă.

Sony ar putea vinde business-ul de PC-uri pentru că profitul și veniturile au fost în scădere, iar cererea de consum a scăzut. În plus, din diviziile de gaming și televizoare Sony obține un profit mai mare.

A apărut prima imagine cu un posibil HTC One 2, cu cameră duală și aceeși construcție metalică

htc-one-2-dual-camera

Contul de Twitter HTCFamily_RU a postat o imagine de presă cu ceea ce pare a fi spatele următorului telefon One de la HTC. Potrivit imaginii, One 2 ar urma să beneficieze de același spate metalic și să încorporeze două camere. O cameră foto duală ar putea permite o calitate foto mai bună și o focalizare mai rapidă, dar momentan nu se cunoaște capabilitatea camerei secundare, aceasta având un senzor de dimensiuni mai reduse.

O altă imagine postată pe același cont de twitter întărește zvonurile anunțate anterior, și anume că One 2 nu va mai integra butoane fizice, ci va avea unele integrate în interfață, lăsând mai mult loc liber pentru ecran.

Samsung lansează noi versiuni de culoare pentru Galaxy S4, împrumută imitația de piele de pe spatele lui Galaxy Note 3

samsung-galaxy-s4-lte-a-leather

Samsung nu a schimbat prea multe designul liniei S de la Galaxy S 3 încoace, dar se pare că odată cu Note 3 lucrurile au început să se schimbe la sud-coreeni. Astăzi, compania a anunțat noi culori în care terminalul va fi disponibil, iar spatele folosește aceeași textură pe care am văzut-o la Galaxy Note 3. Terminalul poartă denumirea de Samsung Galaxy S4 LTE-A și va fi disponibil pentru început în Coreea, dar probabil el va lua calea Europei în perioada următoare. Noile culori au denumirile oficiale de Rose Gold White, Rose Gold Black și Deep Black, ajungând să fie disponbil în 8 culori.

Google a numit un nou CEO la Youtube

susan-Wojcicki-youtube

Susan Wojcicki, unul dintre cei mai vechi angajați Google, va fi noul lider de la Youtube, înlocuindu-l în funcție pe Salar Kamangar. Noua numire a venit ca un zvon de la re/code, dar vestea a fost confirmată rapid pe Twitter. Wojcicki a ajuns la Google în 1999 și a fost al 16-lea angajat, a găzduit birourile Google pentru o perioadă și a lucrat anterior la proiecte precum Adsense, căutarile de imagini și divizia de comerț, iar numirea ei pe noua poziție ar putea însemna că Youtube plănuiește noi schimbări în zona de reclame. Așteptăm o poziție oficială și din partea Google.

Allview Viva Q8 primește actualizare la Android 4.4 Kit Kat

Allview Viva Q8 este prima tableta românească care va avea cel mai dulce sistem de operare de la Google. Pe blogul companiei a fost postat tutorialul de instalare a versiuni Android 4.4 pe tableta Viva Q8. Vorbim de o versiune beta în curs de îmbunătățire, dar reprezintă un pas important pe care Allview îl face. Beneficiile aduse de actualizare, precum și tutorialul de instalare poate fi văzut aici.

Apple este dată în judecată pentru niște patente. Se cer daune de 2 miliarde de dolari

Gigantul din Cupertino se confruntă cu noi probleme de brevete. Compania nemțească IPCom cere daune de la Apple de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru încălcarea unui brevet european pe care îl deține, esențial pentru conectivitatea 3G și LTE. Detalii aici.

G Flex, primul smartphone LG cu ecran curbat, a intrat în programul Orange Tester

Clienții Orange vor putea testa cel mai  nou smartphone din portofoliul LG, modelul G Flex, primul astfel de model cu ecran curbat din portofoliul companiei. “Prin acest program, telefoane de ultima generatie sunt testate de clienti Orange si bloggeri, care vor povesti experienta lor cu fiecare smartphone chiar in aceasta pagina. Astfel, vei putea descoperi toate avantajele telefonului care te intereseaza chiar de la cei care l-au testat si vei fi la curent cu cele mai noi lansari din lumea digitala. In plus, daca esti client Orange, poti fi ales chiar tu sa faci parte din echipa de testare!”. Detalii aici.

Alte știri pe scurt:

LG Optmus L 1 II Tri – telefon cu trei cartele SIM

Windows 8.1 Update 1 ar veni în aprilie

HTC a rezolvat problema bateriei pentru smartwatch-uri și planuiește să lanseze mai multe dispozitive până la sfârșitul acestui an

Un iPhone 5c topit a provocat arsuri de gradul doi unei eleve

Huawei Ascend P7 (Sofia) apare în prima randare pentru presă

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,