Știrile zilei: Sony confirmă vânzarea VAIO, lider nou peste divizia Telecom la Samsung România, rezultate financiare Vodafone, Allview anunță X1 Soul pe alb, HP lansează Chromebox

Scris de | 7 februarie, 2014
Știrile zilei: Sony confirmă vânzarea VAIO, lider nou peste divizia Telecom la Samsung România, rezultate financiare Vodafone, Allview anunță X1 Soul pe alb, HP lansează Chromebox

Știrile zilei vor fi postate de luni până vineri în fiecare dimineață și vor fi un rezumat al celor mai importante noutăți petrecute în ultimele 24 de ore în industria IT&C.

Sony confirmă zvonurile vânzării diviziei de PC-uri. Vor avea loc 5.000 de concedieri

sony vaio c

Mișcări importante în zona IT & C în ultimele zile, iar zvonurile au ajuns să se confirme mai repede decât ne așteptam. Astăzi o avem pe Sony, despre care spuneam ieri că este ar putea vinde divizia de PC-uri care funcționează în prezent sub brandul VAIO, iar în ultimele ore Sony a și confirmat tranzacția. Sony estimează că întoarcerea pe profit a diviziei de PC și TV până la încheierea anului fiscal (31 martie 2014) nu poate fi atinsă și în acest sens a vândut PC-ul către Japon Industrial Partners, iar divizia de televizoare va funcționa ca subsidiară până în iulie 2014.

În urma rezultatelor financiare negative, odată cu vânzarea diviziei de computere Sony va efectua aproximativ 5.000 de concedieri.

Alexandru Munteanu este noul Head Of Telecom Division la Samsung România. Sorin Manea preia divizia B2B a organizației

Alexandru MunteanuSamsung România a anunțat numirea lui Alexandru Munteanu în funcția de Head of Telecom Division. Munteanu are o experiență de peste 15 ani în domeniul vânzărilor și de peste 10 ani de vânzări și s-a alăturat echipei Samsung la începutul acestui an.

„Sunt foarte bucuros să mă ocup de divizia Telecom din cadrul Samsung și, totodată, să mă alătur unei echipe puternice, cu rezulte remarcabile pe piața din România. Sunt convins că vom continua, împreună, să asigurăm competivitatea și creșterea acestui business”, a declarat Alexandru Munteanu.

Sorin Manea va continua activitatea în cadrul companiei în cadrul diviziei B2B a organizației.

„În cei cinci ani în care am coordonat divizia de telecom a Samsung Electronics România, piața locală de smartphone-uri a avut o dinamică impresionantă, la fel și business-ul Samsung. Am încredere deplină în rezultatele pe care Alexandru Munteanu le va obține de acum înainte, împreuna cu echipa sa. Am acceptat o nouă provocare în cadrul companiei, de a mă alătura si dezvolta o noua linie de business extrem de importantă în strategia Samsung: Enterprise Business Team – o divizie nouă, cu perspective importante de creștere”, a declarat Sorin Manea.

Vodafone România a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie

Vodafone avea la 31 decembrie 2013 8.315.389 SIM-uri active, reprezentând o creștere de 132.466 clienți față de trimestrul anterior, iar veniturile din servicii au ajuns la 177.1 milioane de Euro în același trimestru. Veniturile din mobile au crescut cu 22,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce venitul mediu pe utilizator a scăzut cu 5,3% față de anul trecut, ajungând la 6.4 euro.

Din baza totală de clienți, utilizatorii de abonament reprezintă 40,1%, iar utilizatorii cartelelor Pre-Pay reprezintă 59,9%.

Allview lansează X1 Soul în varianta albă

Allview_x1soul_white

Vârful de gamă Allview și totodată primul terminal al companiei cu un singur SIM, X1 Soul, va fi disponibil și în versiune de culoare albă. Specificațiile hardware rămân neschimbate.

„Succesul de care s-a bucurat X1 Soul, primul smartphone single SIM din portofoliul nostru, ne-a inspirat să le oferim utilizatorilor şi varianta albă a acestui terminal. Este unul dintre puţinele smartphone-uri albe cu display IPS OGS de pe piaţă”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

HP o ia pe urmele lui Asus și lansează un mini-PC cu Chrome OS

hp-chromebox

HP Chromebox este motorizat de un procesor Intel Haswell, are HDMI, Display Port, Bluetooth și 4 porturi USB 3.0, va fi disponibil în patru culori (argintiu, turcoaz, alb și negru). Și cam asta este tot, americanii de la HP neoferind alte informații.

Putem anticipa, totuși, că prețul va fi similar cu cel oferit de Asus, care începe de la 179 de dolari, iar el va fi destinat utilizatorilor care își desfășoară activitatea mai multe online și depind de serviciile Google.

Etichete: , , , , , , , , , , ,