Serioux Symbiosis X4 și Whisper X2 review

Scris de | 26 martie, 2014
Serioux Symbiosis X4 și Whisper X2 review

Compania Network One Distribution a introdus recent pe piață prime smartphone-uri semnate Serioux. Cele două modele surprind prin dimensiuni, situându-se în gama phablet-urilor, dar și prin calitatea materialelor și a componentelor hadware.

 smartphone-serioux-3

Network One Distribution (NOD), fostul Asesoft Distribution, a început încă din 2006 operarea unui brand propriu, prin lansarea la acea dată a unor periferice și a unor accesorii de gaming Serioux, iar din 2009 au extins gama cu noi produse IT, devenind în 2013 numărul 1 pe piața sistemelor GPS. In 2012, au introdus în portofoliu o serie de tablete, majoritatea de buget, dar care s-au vândut în 110 mii de bucăți în întreg anul 2013. Cifra este cu atât mai impresionantă cu cât întreaga piață de tablete a atins anul trecut în România o cifra de aproximativ 550-600 de mii de tablete, conform ultimelor informații confirmate de mai mulți jucători din piață.

Primele smartphone-uri Serioux se laudă cu ecrane de 6 și de 5.88 inchi, însă compania dorește să lanseze încă opt modele în acest an, fiecare pe segmente de preț diferite și cu dimensiuni a ecranelor mai mici, de la telefoane entry-level la modele apropiate ca performanțe de cele de top. În plus, se vizează vânzări totale de 100 de mii de telefoane inteligente în acest an, mizând pe puterea financiară din spatele companiei, pe canalul de vânzări și nu în ultimul rând pe calitatea produselor. Dar să vedem care sunt punctele forte ale celor două modele

Serioux Symbiosis X4

Cel mai puternic smartphone Serioux, Symbiosis X4, este un gigant. Cu un display IPS generos de 6 inchi, smartphone-ul este asemănător altor dispozitive de asemenea dimensiuni de la branduri consacrate și beneficiază de o rezoluție de 1280 x 720 de pixeli.

smartphone-serioux-7

Butoanele de operare (Home, Back și Aplicații în uz) sunt integrate în interfață, probabil în așteptarea celei mai “dulci” versiuni a sistemului de operare, Android 4.4 KitKat (momentan rulează doar versiunea 4.2.2 Jelly Bean). Pe panoul frontal mai întâlnim grilajul difuzorului, LED-ul pentru notificări și camera frontală cu rezoluție de 2 megapixeli, iar butoanele (Power/Lock și volum) sunt amplasate pe dreapta, putând fi accesate facil la operarea cu o singură mână. La bază se află portul microUSB pentru sincronizare/încărcare, iar pe muchia superioară este integrat jack-ul de 3.5 mm pentru căști.

smartphone-serioux-6

Spatele dezvăluie un capac detașabil dintr-un plastic lucios, cu camera și blitz-ul în partea de sus, logo-ul Serioux și numele terminalului frumos stilizate pe carcasă, iar în partea inferioară se află difuzorul.

Procesor cu 4 nuclee

Nucleul de bază din jurul modelului Serioux Symbiosis X4 este reprezentat de un procesor quad-core, Mediatek MT6589 la 1.2 GHz. Mai mult, grafica este asigurată de o soluție PowerVR SGX 544MP, memoria de lucru măsoară 1 GB, în timp ce spațiul de stocare intern este de 8 GB (poate fi extins cu ajutorul unui card microSD). În configurația aceasta, smartphone-ul este capabil să suporte activități solicitante și ar putea rula cea mai mare parte a aplicațiilor din Google Play, mai ales dacă ținem cont de faptul că la eveniment de lansare, reprezentanții media au fost invitați la un concurs de Asphalt 8, iar noi am reușit să ne jucăm Modern Combat 4 și Real Racing 3. Aici își aduce un aport semnificativ și ecranul de 6 inchi, avantajul acestuia fiind pus în valoare și la navigarea pe internet sau în sesiunile video.

Rezultate teste de Benchmark Symbiosis X4

Odată înlăturat capacul din spate avem acces la cele două sloturi pentru cartelele SIM (full SIM, nu micro, nano etc), la slotul microSD și la o bateria de 2.500 mAh. În practică, autonomia rezistă 6 ore și 45 de minute în rularea unui clip la calitatea 720p cu afișajul luminat la maxim, iar într-o utilizare mixtă trece pragul unei întregi zile de utilizare fără probleme.

Camera foto Symbiosis X4

Serioux Whisper X2

Whisper X2 este un model cu dotări mai reduse decât Symbiosis X4, fiind lansat pe piață ca alternativă la modelele phablet scumpe. Dimensiunile și liniile de design sunt asemănătoare cu ale fratelui mai mare, dar ecranul măsoară 5.88 de inchi. Vorbim de un panou TFT, cu unghiuri de vizualizare mai reduse și o reproducere mai slabă a culorilor. Finisajul capacului din spate este mat, asigurând un grip stabil.

smartphone-serioux-8

Procesor dual-core

Whisper X2 integrează un procesor dual-core Mediatek MT6572 la o frecvență de 1.3 GHz, un chipset grafic Mali-400MP și 512 MB memorie RAM. Spațiul de stocare intern este de 4 GB, dar poate fi extinds cu ajutorul unui card microSD până la 32 de GB.

smartphone-serioux-5

În ceea ce privește performanțele, în Quadrant atinge 3078 de puncte, iar în Antutu ajunge la un punctaj de 10.714 puncte. Terminalul nu este între cele mai puternice de pe piață, dar Serioux îl poziționează foarte bine, fiind cel mai ieftin phablet din cele existente pe piața noastră.

Rezultate teste de Benchmark Whisper X2

Alte specificații tehnice ale modelului Whisper X2 includ o cameră principală de 5 megapixeli și una frontală de 0.3 MP, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, A-GPS și o baterie de 2.500 mAh. Într-o utilizare mixtă, smartphone-ul poate atinge chiar și două zile de utilizare, în timp ce în testul video a funcționat timp de 7 ore și 20 de minute.

Camera foto Whisper X2

Interfața utilizată de Serioux

Primele smartphone-uri Serioux rulează sistemul de operare Android 4.2.2, cu o interfață nemodificată față de cea stock oferită de Google. Sunt disponibile 5 ecrane pe care pot fi puse scurtături la aplicații sau pot fi rulate widget-uri, din bara de notificări se pot activa/dezactiva o serie de funcții (airplane mode, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Data connection, Brightness, Auto Rotation, Timeout). Sunt disponibile și setări pentru managementul operațiunilor de pe cartelele SIM.

Interfața pentru cameră nu cunoaște mari modificări față de ceea ce ne este deja cunoscut. Putem efectua modificări pentru efectul de culoare (Mono, Sepia, Negative, Aqua, Blackbopard, WhiteBoard), seta o scenă (Auto, Night, Sunset, Party, Portret, Landscape, Theatre, Beach, Night Portrait), precum și setări cunoscute din domeniul fotografiei (ISO, balans de alb, expunere, focus etc).

Cea mai mare schimbare peste interfața nativă apare în cadrul tastaturii, Serioux mizând pe soluția Go Keaboard, care aduce o tastatură modificată, cu diverse teme și opțiuni și care te ajută să reduci erorile de scriere accidentale. Se poate comuta și pe tastatura obișnuită din Android, prin setarea la Language & Input a tastaturii dorite.

Între aplicațiile instalate, în afara obișnuitelor servicii Google (Gmail, Youtube, Maps etc) și a aplicațiilor preinstalate în mod nativ de Android (cameră, contacte, galerie de imagini, sound recorder etc),  întâlnim un manager pentru fișiere, Flash Player, lanternă, OfficeSuite, precum și o serie de aplicații locale, între care Zonga, Seenow și Meridian Taxi.

Concluzie

Intrarea brandului Serioux pe piața smartphone-urilor reprezintă un pas înainte făcut de companie. Primele două modele vin în atenția utilizatorilor care doresc un ecran mare la un preț accesibil. Astfel, Symbiosis X4 este disponibil la magazinele din țară pentru 999 lei, iar Whisper X2 costă 699 lei. Mai multe informații despre smartphone-urile și produsele semnate Serioux pot fi văzute pe www.serioux.ro.

Etichete: , , , , ,