Microsoft Office se lansează pe iPad după patru ani de așteptări

Scris de | 27 martie, 2014
Microsoft Office se lansează pe iPad după patru ani de așteptări

Microsoft a anunțat astăzi lansarea aplicației Office pe iPad. A durat patru ani ca cea mai populară aplicație  de creare și editare de documente pentru PC să fie lansată și într-o versiune pentru tabletele Apple, probabil cele mai folosite modele în industria business.

microsoft-office-ipad

Anterior, Microsoft a lansat o versiune Office pentru iPhone, iar zvonurile cu privire la o versiune și pentru tabletele iPad au tot circulat de-a lungul vremii. Au fost atât de multe zvonuri încât a fost nevoie ca Microsoft să iasă în față și să dezmintă acest lucru.

Totuși, se pare că noul CEO, Satya Nadella, are o altă strategie față de predecesorul său și lansarea ar putea face parte dintr-o strategie mai amplă de a revitaliza lucrurile ăn cadrul companiei. În fapt, în ultimul trimestru din 2013 veniturile Office din zona consumer au scăzut cu 24%, în timp ce cele din zona business au urcat cu 10 procente, Office aducând companiei venituri de 180 de miliarde de dolari, conform estimărilor Nomura Securities.

Decizia Microsoft de a lansa aplicația Office pentru iPad este considerată cam întârziată. Au trecut 4 ani de la lansarea primului model iPad, iar utilizatorii care au avut nevoie de vizualizare/editare de documente s-au orientat deja către aplicații terțe. Apple a profitat de situație și a lansat o suită proprie, iWork, iar alte aplicații sunt disponibile în App Store, atât gratuit cât și contra cost.

Office pentru iPad înseamnă un trio de aplicații – Word, Excel și Powerpoint, cele mai folosite soluții și pe versiunea pentru PC. Aplicațiile sunt disponibile gratuit în App Store și permit vizualizarea de documente, dar pentru a edita sau crea fișiere este necesar un abonament Office 365. Pa office.com se poate opta pentru un abonament gratuit de 30 de zile.

sursa: Microsoft, NYTimes

Etichete: , , , , , , , , ,