Vodafone lansează M-Pesa, un serviciu de transfer de bani și efectuare de plăți cu ajutorul telefonului mobil

Scris de | 31 martie, 2014
Vodafone lansează M-Pesa, un serviciu de transfer de bani și efectuare de plăți cu ajutorul telefonului mobil

Filiala locală a Vodafone a lansat astăzi în România M-Pesa, un serviciu prin care clienții Vodafone (Prepaid sau Postpaid) pot trimite/primi bani și cu care se pot efectua plăți cu ajutorul telefonului mobil. Serviciul funcționează cu orice tip de telefon mobil (smartphone sau future phone) și nu este necesară o conexiune la internet.

m-pesa-vodafone

Plecând de la premisa că aproximativ 40% din populația României nu deține un card bancar activ, Vodafone a lansat M-Pesa, prin intermediul căruia clienții operatorului pot trimite și pot primi bani, pot alimenta cartela Vodafone, pot plăti facturi și pot cumpăra bunuri și servicii din magazinele partenere M-Pesa.

România este prima țară din Europa și a 10-a din lume în care serviciul de plata cu mobilul funcționează și este folosit de 16,8 milioane de utilizatori în lume, clienții activi tranzacționând peste 900 de mii de euro pe lună.

Serviciul se poate activa gratuit, prin deschiderea unui cont M-Pesa într-un magazin afiliat, iar orice client Vodafone cu vârsta de peste 14 ani poate fi utilizator al serviciului. Clienții folosesc numărul scurt *789# pentru a vedea starea contului și pentru a efectua plăți și singurele operațiuni tarifate sunt depunerile și retragerile de bani, între 1 și 3 lei la trimiterea de bani și între 2.5 și 30 de lei la retragere, în funcție de tranzacție.

În ceea ce privește securitatea, trebuie menționat că fiecare operaține este autorizată printr-un cod PIN, iar depunerile și retragerile de banise fac în punctele M-Pesa cu actul de identitate.

“În acest moment, serviciul M-Pesa poate fi activat în aproximativ 300 de magazine Vodafone și ale partenerilor săi, precum și în rețelele Payzone, Robest și Agroland, în care serviciul se află în proces de implementare gradulă. În următorul an, serviciul va fi extins la peste 2.000 de magazine. Lista completă a locațiilor este disponibilă și actualizată săptămânal la www.m-pesa.ro și la *789”, informează compania.

Etichete: , , , , ,