Porsche Design P’9982: un smartphone în pole position

Scris de | 26 mai, 2014
Porsche Design P’9982: un smartphone în pole position

Semnat Porsche înseamnă premium: la fel se prezintă şi noul smartphone Porsche Design P’9982. Un model de lux, care în afară de prestanţă mai are multe de oferit, fiind disponibil la un preţ de 1.650 de euro.

Porsche Design P’9982

Porsche este un brand renumit şi în acelaşi timp un mit. Principalele caracteristici ale producătorului de automobile din Stuttgart sunt sportivitate legendară, tehnologie bună şi un design iconic. Pe lângă acesta s-a născut divizia Porsche Design, care ridică produse ca de exemplu ceasuri, stilouri şi ochelari de soare, la cel mai ridicat stadiu tehnic, oferindu-le un statut cult. Din această gamă fac parte şi smartphone-urile create de aceştia, iar noul Porsche Design P’9982 are un ecran cu diagonală de 4,2 inchi şi costă 1.650 euro. Vorbim de al doilea model al companiei fondate de către Ferdinand Alexander Porsche, fiind creat pe baza unui dispozitiv provenit din Canada, BlackBerry Z10.

Datorită dimensiunilor sale, Z10 se poate purta confortabil în buzunarul de la pantaloni şi stă foarte bine în mâna utilizatorului. În acelaşi timp excelează la capitolul hardware şi mai ales este foarte robust. Designerii din Bietigheim-Bissingen (lângă Stuttgart) îi conferă o carcasă solidă cu un cadru din oţel inoxidabil, care punctează datorită formei subţiri şi a liniilor elegante. Împreună cu capacul acumulatorului, îmbrăcat în piele fină şi uşoară, se obţine un contrast plăcut între materiale calde şi reci. Smartphone-ul Porsche emană un look premium.

Resurse din belşug

Multe automobile moderne oferă suficienţi cai putere şi şasiuri rezistente. Dar cunoscătorii în materie de modele sport oferă un răspuns simplu la întrebarea care ar fi diferenţa dintre un Porsche şi alte automobile bune: doar un Porsche deţine un sistem de frânare, care poate face faţă utilizării intensive pe pista de curse. Pur şi simplu deţine mai multe resurse. În acest scop, Porsche Design, fără a deveni infidel mărcii, mizează pe dotările de bază solide ale modelului BlackBerry Z10. Astfel, procesorul dual-core de la Qualcomm cu frecvenţă la 1,5 GHz, pune la dispoziţia sistemului de operare BlackBerry 10 mai mult decât suficiente resurse. Acesta reacţionează rapid la orice comandă şi impresionează cu idei bune în ceea ce priveşte multitasking-ul şi mesageria. De exemplu, prin hub-ul BlackBerry, se pot urmări rapid canalele de comunicare şi se pot administra în funcţie de priorităţi. Hub-ul se poate accesa foarte uşor, printr-un simplu gest de ştergere. Mesajele se pot edita rapid, iar tastatura virtuală sugerează cuvinte şi se pot face corecţii în până la 3 limbi. Comunicarea rapidă se poate realiza datorită caracteristicilor excelente în ceea ce priveşte transferul de date. UMTS cu DC-HSPA+, iar LTE este compatibil cu o multitudine de reţele telecom. Avem integrat şi Wi-Fi, ca versiune a/b/g/n. Porsche Design este foarte generos în ceea ce priveşte memoria: 64 GB dintre care 53 GB liberi. Împreună cu un card de memorie SD de maxim 64 GB, este cea mai mare memorie pe care connect a avut-o vreodată în cadrul testului.

Aşa arată luxul!

Mai puţin luxoasă este camera de 8 megapixeli cu LED foto simplu – utilizatorii se pot aştepta doar la o calitate mediocră a fotografiilor. Se pleacă de la premisa, că fotografii ambiţioşi din rândul utilizatorilor de P’9982, vor apela la camera lor Laica când este cazul… Dacă te afli într-o călătorie de afaceri sau un concediu în străinătate, poţi alege din cele 3 reţele pentru alte ţări. La Porsche Design accesoriile sunt globale.

LTE de top

Dotările conving cu un rezultat de 142 din 170 puncte posibile. Şi caracteristicile de transmisie şi recepţie se află la nivel de top; la capitolul LTE, P’9982, obţine cele mai bune rezultate înregistrate vreodată de un dispozitiv. P’9982 este foarte performant şi extrem de sensibil, iar conexiunea rapidă se poate partaja prin hotspot-ul mobil. Acustic, telefonul este excelent. Deţinătorii Porsche ar trebui să aprecieze funcţia de eliminare zgomote de fond. Autonomia nu este atât de convingătoare: P’9982 consumă foarte multă energie la utilizarea internetului mobil şi are un acumulator mai slab. Doar la telefonia în reţelele GSM, smartphone-ul de la Porsche Design are o autonomie mai mare.

Tehnologie puternică

Per ansamblu, Porsche Design P’9982, este un smartphone excelent, care la capitolul comunicare, operare şi calitate satisface chiar şi cele mai ridicate pretenţii. Concomitent transmite mesajul „Priviţi, îmi pot permite luxul”.

Plusuri

  • design exclusivist, materiale de calitate ridicată
  • dotări bune cu procesor Qualcomm cu două nuclee (1,5 GHz)
  • memorie internă de 64 GB, circa 53 GB liberi, extensibilă per card microSD
  • LTE excelent
  • conectivitate bună cu LTE în patru benzi, a/b/g/n- WiFi, Bluetooth şi NFC
  • comunicare excelentă datorită hub-ului BlackBerry

Minusuri

  • preţ
  • ofertă limitată de aplicaţii
  • cameră medie

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,