Samsung Z, primul smartphone cu sistem de operare Tizen

Scris de | 2 iunie, 2014
Samsung Z, primul smartphone cu sistem de operare Tizen

Samsung a prezentat noul Z, primul smartphone dezvoltat cu ajutorul platformei Tizen (2.2.1). Dispozitivul este echipat cu un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inchi (rezoluție de 1280 x 720 pixeli) și un procesor Quad-core de 2,3 GHz ajutat de o memorie RAM de 2 GB. Memoria internă este de 16 GB, dar poate fi extinsăprin card microsSD până la 64 GB. Avem două camere, una de 8 megapixeli (spate) și una de 2,1 megapixeli (față).

Samsung Z

Platforma Tizen le oferă utilizatorilor o experiență rapidă și optimizată nevoilor lor, dispunând de o mai bună gestiune a memoriei. Astfel, Samsung Z necesită un timp mai scurt pentru pornire și oferă capacități avansate de multi-tasking. Modelul poate susține atât conținut 2D cât și 3D, dar dispune și de îmbunătățiri pe partea de redare și vizualizare a conținutului, acțiuni ce devin mai comode și performante. Utilizatorii se vor bucura de protejarea datelor personale datorită senzorului de amprentă disponibil pe acest model.

Bateria modelului este de 2600 mAh, iar prezența funcției Ultra Power Saving Mode face ca smartphone-ul să fie operațional în caz de urgență, chiar și pentru un nivel foarte scăzut al bateriei.

Samsung Z mai dispune de o configurație diferită pentru ecranul Home și Application, astfel că aplicațiile și funcțiile smartphone-ului sunt mult mai ușor de accesat. Folosind setările Dynamic Box și Color Theme, utilizatorii își pot defini propriul device, astfel încât să se potrivească cel mai bine cu nevoile lor.

Dimensiunile modelului sunt de 138,2 x 69,8 x 8,5 mm, iar greutatea este de 136 grame. În ceea ce privește designul, vorbim de linii subțiri, drepte și sofisticate, ce oferă o experiență tactilă complet diferită, păstrând în același timp identitatea vizuală generală disponibilă pentru dispozitivele Samsung. La capitolul senzori avem: accelerometru, gyro, proximity, compass, barometer, Hall, RGB lumină ambientală, scanner de amprentă și senzor pentru puls.

Samsung Z va fi disponibil pe negru și auriu în cel de-al treilea trimestru în Rusia, comercializarea sa extinzându-se apoi și către alte țări. Utilizatorii vor avea acces la aplicații suplimentare în Tizen Store la lansarea smartphone-ului.

Etichete: , , , , , , , , ,