Caterpillar CAT B15: un smartphone extrem

Scris de | 3 iunie, 2014
Caterpillar CAT B15: un smartphone extrem

CAT B15 este rezistent, aidoma unui buldozer! Nu-i de mirare, căci este realizat de către producătorul american de utilaje grele Caterpillar.

Caterpillar CAT B15Un smartphone destinat utili­zării în condiţii „extreme”: pe şantiere de construcție, în excursii montane, curse cu mountainbike-ul. Până la mode­lul Galaxy Xcover de la Samsung, smartphone-urile trebuiau tratate cu multă atenție. Pentru activităţi mai dure este disponibil acum la un preț de 329 euro, modelul Caterpillar CAT B15, care rulează sistemul de operare Android 4.1.2.

Aspectul nu este unul tocmai modern

O singură privire asupra mo­delului CAT B15 indică faptul că acest smartphone este gândit a fi o unealtă. Marginile din aluminiu sunt înşurubate, marginile din partea superioară a ecranului și cea inferioară sunt gumate şi da­torită suprafeței gumate a capacu­lui acumulatorului, acesta stă bine mâna utilizatorului. Este clar: acest smartphone este destinat utilizării outdoor. Deține un display de 4 inchi cu rezoluţie WVGA, lumi­nozitate de 349 cd/m2, realizat din sticlă Gorilla care oferă protecție împotriva zgârieturilor, dar nu şi împotriva spargerii.

Smartphone-ul deține certificarea IP67, fiind protejat împotriva prafu­lui şi la o scufundare temporară în apă. Conform producătorului, CAT B15 rezistă chiar şi la şocuri cauzate de căderea de la o înălțime de 1,80 metri, și poate fi operat chiar și cu degetele umede. Testele noastre au confirmat rezistența modelului la jeturi de apă, șocuri mecanice, con­tact cu betonul. Au fost vizibile doar zgârieturile care erau de așteptat, dar acestea se potrivesc bine unui tip dur, aşa cum este modelul CAT B15.

Rapid, practic şi cool

Pe lângă calităţile enumerate mai sus, sub carcasa marțială se as­cunde o tehnologie excelentă. Per­formanţa modelului este asigurată de platforma MT6577 şi un proce­sor dual-core la 1 GHz. Operarea prin interfața de utilizator nativă a sistemului de operare Android, se face fluent. Singurul punct slab îl reprezintă memoria internă de doar 1,5 GB; dar şi aceasta se poate extinde cu ajutorul cardurilor mi­croSD, pe care din păcate nu se pot transfera aplicaţii. Dar Caterpillar compensează prin faptul că poa­te administra concomitent două carduri SIM, format standard. Recepția UMTS cu trafic de date la viteze HSPA este posibilă doar pe unul dintre slot-urile pentru cartela SIM.

Trebuie lăudat modul simplu de configurare al funcţiilor dual-SIM: în meniu la „Administrare SIM” se stabileşte care cartelă se va folosi pentru convorbiri, vi­deo, mesaje şi trafic de date. Pentru convorbiri şi mesaje se poate seta şi solicitarea unei confirmări. În meniul principal regăsim obişnuitele funcţii ale sistemului de operare Android dar şi scurtă­turi care duc utilizatorul către o pagină cu utilaje de închiriat sau o pagină pentru utilaje second Ca­terpillar. Camera de 5 megapixeli poate fi pornită prin intermediul tastei proprii situată în lateral. Ca­litatea pozelor este bună.

 Acustică bună

În laboratorul connect, Cater­pillar şi-a prezentat cea mai bună latură. Acustica este de top: tare şi inteligibilă, iar caracteristicile de transmisie și recepţie sunt bune, atât în rețelele GSM, cât şi în UMTS. Tuturor acestor puncte forte li se adaugă o autonomie remarca­bilă: la utilizarea mixtă autonomia este de peste şase ore, duratele de convorbiri ating 16 ore. Dacă ești în căutarea unui smartphone robust şi cu rezultate bune la disciplina tele­fonie, CAT B15 este un prieten de încredere care îți stă alături chiar și în cele mai extreme situații.

Plusuri

  • aspect plăcut
  • operare simplă şi rapidă
  • foarte stabil
  • deține certificare IP67
  • funcţie dual-SIM
  • autonomie excelentă
  • caracteristici bune de transmisie și recepţie
  • tastă proprie pentru pornirea camerei şi declanșare

Minusuri

  • memorie internă mică
  • nu deține HSPA+
  • formă voluminoasă

Etichete: , , , , , ,