Nokia Lumia 1520: cel mai bun Windows Phone

Scris de | 10 iunie, 2014
Nokia Lumia 1520: cel mai bun Windows Phone

Nokia îşi măreşte portofoliul cu un phablet, modelul Lumia 1520, care deţine un display mare şi rulează sistemul de operare Windows Phone.

nokia lumia 1520Extravagant. Lumia 1520 este primul phablet care rulează sistemul de operare Windows Phone, iar ecranul cu diagonală de 6 inchi îl transformă într-un uriaş, fiind unul dintre modelele cu cel mai mare ecran testat de redacția connect. Sistemul de operare Windows Phone se dovedeşte a fi optim pentru a pune în valoare ecra­nul mare. Dacă până acum, la smartphone-urile care rulau siste­mul de operare Windows Phone, se putea afişa una lângă alta doar două dintre dalele mijlocii, acum este disponibil un al treilea rând. În ceea ce priveşte dalele mici, se pot afişa chiar 6. Deoarece acum este disponibil mai mult spaţiu pe verticală pentru dale, aspectul se modifică substanţial. Datorită rezoluţiei Full HD de 1920 x 1080 pixeli, se pot afişa de două ori mai multe elemente decât până acum. Prin urmare, Nokia Lumia 1520 se poate personaliza mai bine decât alte smartphone-uri care rulea­ză sistemul de operare Windows Phone.

Misiune imposibilă: operarea cu o singură mână

Compromisul făcut pentru aces­te dimensiuni este manevrabilita­tea limitată. La o lungime de 162 mm şi o lăţime de 86 mm, nici nu se poate pune problema operării cu o singură mână. Nici convorbi­rile telefonice fără utilizarea dis­pozitivelor handsfree nu sunt prea plăcute, aspect la care contribuie şi greutatea de 212 grame. În schimb, datorită tastaturii mai mari, utiliza­torii care trimit SMS-uri şi emai­luri în timp ce se află în tren sau pe locul din dreapta şoferului vor fi entuziasmaţi deoarece precizia de scriere este mult mai mare.

Şi la capitolul hardware, Lumia 1520 are ceva de oferit. Procesorul Qualcomm Sanpdragon 800 cu patru nuclee la frecvenţă de 2,3 GHz oferă o viteză de lucru bună. Memoria de lucru este de 2 GB, iar memorie flash disponibilă este de peste 25 GB. De asemenea, mode­lul deţine un slot pentru carduri microSD. Până acum, niciun mo­del din seria Lumia nu a fost atât de bine dotat.

Şi conectivitatea este excelentă. Deţine NFC, LTE, fiind compati­bil şi pentru reţelele pe 900 şi 2100 MHz. Astfel, utilizatorul este bine dotat pentru viitor, când reţele­le GSM şi UMTS vor fi înlocuite complet cu LTE. LTE este compa­tibil şi cu reţele moderne de 150 Mbps (HSPA 43/5,76 Mbps), astfel că la capitolul telefonie se pune punctul pe i. Însă, utilizatorii care doresc să beneficieze de tehnolo­giile performante mobile trebuie să utilizeze un nano SIM. Motivul pentru care, Nokia îşi dotează cel mai mare model cu un nano SIM va rămâne probabil un mister.

Cameră fantastică

După efectuarea primelor fo­tografii, utilizatorul îşi poate da uşor seama care este motivul pen­tru care Nokia a utilizat din nou o lentilă Carl Zeiss: imaginile cap­turate sunt excelente. Rezoluţia de 20 megapixeli este mai mică decât rezoluţia modelului Lumia 1020, dar pentru majoritatea cazurilor încă este una mare. Generos este şi acumulatorul integrat, datorită căruia la utiliza­rea mixtă, Nokia Lumia 1520 are o autonomie de nouă ore şi jumăta­te. Hardware potent combinat cu autonomie puternică – combinaţia ideală pentru cei care utilizează in­tensiv smartphone-ul.

În ceea ce priveşte duratele de convorbiri, autonomia înregistra­tă este de 10 ore în reţeaua UMTS şi până la 30 ore în reţeaua GSM. Măsurătorilor pentru caracteris­ticile de transmisie şi recepţie, în reţelele UMTS, au obţinut rezul­tate satisfăcătoare. În ceea ce pri­veşte LTE, Lumia 1520 se situează cu mult înaintea top modelelor testate până acum.

Nokia Black

Încă de la lansarea sistemului de operare Windows Phone 8, Nokia a adus constant îmbunătăţiri, ulti­mul update lansat fiind Windows Phone 8 Nokia Black, care este deja instalat pe telefoanele actuale ale producătorului finlandez. Pentru smartphone-urile Nokia care rulează sistemul de operare Windows Phone 8 şi care au o me­morie de lucru de minim 1 GB, Nokia Black aduce multe îmbună­tăţiri în ceea ce priveşte operarea camerei şi afişarea fotografiilor. În sfârşit, update-ul introduce posibi­litatea de creare de foldere şi plasa­rea acestora pe ecranul de pornire. O altă noutate o reprezintă opţiu­nea de comunicare prin Bluetooth cu dispozitivele de fitness, precum cele semnate Adidas miCoach. În plus, posibilităţile de setare pentru afişarea celor mai importante in­formaţii a fost extinsă şi pe ecranul de pornire.

Cel mai bun Windows Phone

Phablet-urile precum Nokia Lu­mia 1510 se adresează unui anu­mit tip de utilizator, deoarece nu suntem toţi pregătiţi să renunţăm la transportul uşor şi confortul din cadrul discuţiilor telefonice, în schimbul unei interfeţe de uti­lizator îmbunătăţite. Dar cei care acceptă acest compromis, vor fi răsplătiţi de Lumia 1510 cu un display mare şi de interfaţa cu dale care se poate personaliza în func­ţie de propriile necesităţi – primul phablet Nokia doboară ştacheta ridicată de sistemul de operare Windows Phone. În plus, cel mai bun Windows Phone al tuturor timpurilor, oferă o cameră de top, performanţă ridicată a procesoru­lui, suficientă memorie şi transfer wireless rapid de date.

Plusuri

  • display de calitate cu diagonală de 6 inchi şi rezoluţie Full HD
  • performanţă de calcul ridicată datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 800 (patru nuclee la 2,3 GHz)
  • memorie internă disponibilă de peste 25 GB şi slot pentru carduri microSD
  • autonomie extrem de bună
  • acustică foarte bună
  • cameră de 20 megapixeli
  • sistem de navigaţie offline inclus

Minusuri

  • prea lat şi greu
  • acumulatorul nu este interschimbabil
  • cartelă nano SIM

 

 

 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,