NVIDIA Shield Tablet – detalii, imagini și primele impresii

Scris de | 17 iulie, 2014
NVIDIA Shield Tablet – detalii, imagini și primele impresii

nvidia-shield-tablet

Notam la lansarea proiectului de anul trecut a Nvidia Shield că este una dintre surprizele târgului CES de la Las Vegas. Între mulțimea de tablete, smartphone-uri, laptopuri și alte dispozitive sau accesorii din această sferă își făcea locul și o consolă îndrăzneață, un dispozitiv care putea rula cu succes jocuri Android, dar care avea și posibilitatea să facă stream-ing la jocurile de pe PC. Vă reamintim că dispozitivul lansat anul trecut dispunea de un controler atașat de un ecran touch de 5 inchi (rezoluție 1280 x 720 pixeli), precum și un procesor Tegra 4.

De ce ar putea lansa Nvidia o tabletă astăzi? În fapt, Nvidia Shield era o tabletă cu un controler atașat și așa cum notează cei de la Engadget, separarea celor două dispozitive ar avea sens. Trăim în plină eră a smartphone-urilor și o tabletelor, avem nevoie de dispozitive puternice care să ruleze fără probleme cam tot din ceea ce ne-am putea imagina, iar o tabletă Nvidia motorizată de un procesor puternic s-ar putea integra cu succes printre modelele de top actuale sau viitoare.

Doar că nu tot timpul ai nevoie de o tabletă puternică. Lasând la o parte seriile de gaming în care multiplele nuclee sunt puse la încercare și unde ai putea avea nevoie de un controller, sunt momente în care un film, un navigat pe internet sau citit o carte sunt incomode cu un controller atașat. Aici își face locul Nvidia Shield Tablet, un model care ar putea să vină cu accesorii separate, sub formă de huse sau carcase.

Imaginea de mai sus a fost dezvăluită de către cei de la @evleaks în această seară și așa ar putea arata Nvidia Shield Tablet. Anterior, au umblat pe internet o serie de alte zvonuri, între care caracteristici tehnice sau scoruri de benchmark. Tableta de la Nvidia a apărut cu denumirea Nvdia Mocha. iar conform programului de benchmark tableta va veni echipată cu un procesor Nvidia Tegra K1 la 2.1 GHz, un ecran de 7.9 inchi cu rezoluție 2048 x 1536 pixeli, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare intern și ar rula Android 4.4.2 Kit Kat.

Etichete: , , , ,