Intel lansează primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop

Scris de | 1 septembrie, 2014
Intel lansează primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop

Intel Corporation a lansat primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop, Intel Core i7-5960X Extreme Edition, cu nume de cod “Haswell-E”, dedicat utilizatorilor care doresc performanță ridicată pentru PC-urile lor.

Chipset Intel X99

Pentru entuziaștii, gamerii și creatorii de conținut care doresc performanță crescută, noul procesor Intel cu 16 thread-uri și memorie DDR4 va aduce unele dintre cele mai rapide sisteme desktop de până acum. Noul chipset Intel X99 și capabilitățile de overclocking le vor permite utilizatorilor să își îmbunătățească sistemele.

“Suntem încântați să prezentăm noua fază din <reinventarea desktopului> pe care am anunțat-o la începutul anului”, a declarat Lisa Graff, Vicepreședinte și General Manager, Desktop Client Platform Group, Intel. “Această gamă de produse este dedicată utilizatorilor care vor o performanță mai mare de la computerele lor și le oferă viteza, nucleele și platforma pe care aceștia le-au cerut”, a adăugat ea.

În cadrul PAX (Penny Arcade Expo) Intel a prezentat capabilitățile noilor procesoare. La standul Intel au fost expuse sisteme de la mai mulți producători bazate pe noile procesoare, pe care rulau diferite jocuri precum Lucky’s Tale, Superhot cu Oculus Rift, Dark Souls 2 și Titan Fall. În plus, Intel a făcut o demonstrație de gaming în timpul unui live streaming via Twitch pe un sistem bazat pe noul procesor Intel Core Extreme Edition. Gamerii se vor bucura de streamurile HD pentru jocuri fără lag.

Trei noi SKU-uri cu șase până la opt nuclee vor fi disponibile din această săptămână, cu prețuri ce variază între 389 și 999 de dolari.

 

Etichete: , , , , ,