Asus Memo Pad 7 ME572CL review: Cea mai bună tabletă pe 7 inchi

Scris de | 16 ianuarie, 2015
Asus Memo Pad 7 ME572CL review: Cea mai bună tabletă pe 7 inchi

Asus a schimbat odată cu designul noului Memo Pad 7 și încadrarea produsului, dar și partea tehnică, fiind acum un produs din gama middle, atent construit și cu performanțe extraordinare. Este recomandarea noastră pentru cea mai bună tabletă de 7 inchi în acest an. Aflați și de ce.

ME572C-1G015A

După numeroase modele de tablete Asus care au semănat de la o generație la alta din punct de vedere al designului, taiwanezii s-au prezentat la IFA Berlin 2014 cu o nouă itinerație a lui Memo Pad 7, o tabletă surprinzător de arătoasă și cu componente atent alese pentru o poziționare corectă în oferta magazinelor online.

Știți poșetele cluch ale doamnelor? Ei bine, noul model Memo Pad arată la fel de elegant, iar un mic artificiu de construcție îți creează impresia că ai putea vedea ce se află în în interior. Adăugați la asta o echipare hardware pe măsură, cu procesor Intel pe 64 de biți, ecran excelent cu rezoluție 1080p, memorie expandabilă, autonomie bună și un preț accesibil și putem vorbi despre o nouă tabletă Asus cu raport calitate-preț excelent.

Design elegant

Pentru a diferenția modelele Memo Pad 7 între ele, noua generație îmbrățișează un nou design. Fie vorba între noi, mi se părea că era cazul ca produsele Asus să se diferențieze și prin aspect, nu doar prin coduri și specificații tehnice. Dacă până acum aveam parte de dispozitive cu colțuri curbate și un spate care se arcuia ușor, modelul Memo Pad 7 ME57CL are colțuri ascuțite și margini ușor rotunjit,  pentru a nu fi rigidă atunci când este ținută în mână. Capacul poate fi colorat în negru, auriu sau vișiniu în funcție de alegere, iar fiecare dintre aceste variante are finisaje diferite, de la mat (auriu și vișiniu) și până la o imitație fină de piele. Varianta testată de noi a fost cea aurie, un model care surprinde prin eleganța și aspectul deosbit.

memo-pad-7-me572ccl-family02

La fiecare dintre cele trei modele, porțiunea colorată și texturată de pe spate se termină cu aproape jumătate de centimetru aproape de margine, oferind senzația că s-ar putea deschide, asemenea unei genți plic sau a unui portofel. Cei care m-au văzut cu tableta pe perioada testări au fost surprinși de designul inedit față de modelele existente pe piață și au încercat să apuce tableta și să o deschidă, semn că intenția Asus a fost corect înțeleasă.

Privită din față, Memo Pad 78 ME572CL aduce destul de mult cu cea de-a doua generație Nexus 7, care poartă tot semnătura Asus. Nu îți ia mult să-ți dai seama că ecranul este identic cu ce s-a utilizat și la parteneriatul cu Google, dar tableta se diferențiază destul de mult față de Nexus 7 2 și câștigă puncte serioase printr-o serie de îmbunătățiri, dar despre care o să amintim puțin mai târziu. Pentru necunoscători în ale tabletei Nexus, precizăm că este vorba de un ecran cu diagonală de 7 inchi cu rezoluție 1920 x 1200 pixeli și o densitate a pixelilor de 323 ppi (identic ca la Nexus 7 2013). Deasupra ecranului, în marginea neagră care înconjară displayul se găsește camera frontală. Bezelul din jurul ecranului este ceva cam generos pentru gusturile noastre și credem că se va mai lucra la acest aspect pe viitor, care poate fi doar o chestie de spațiu pentru integrarea tuturor componentelor.

res_fd07ed2a714fededea8077065535385d

Primul plus în fața lui Nexus 7 2013 apare atunci când privești laterala din stânga, acolo unde se află un slot microSD pentru a suplimenta spațiul de stocare cu până la 64 de GB. Asta transformă cea mai ieftină versiune a noului Memo Pad 7, cu nume de cod ME572C (CL este varianta cu 4G) și 16 GB memorie internă, într-un adverat model best buy, având un preț de aproximativ 899 lei în ofertele magazinelor online. Pe dreapta sunt butoanele pentru volum și Power/Lock, sus se află jack-ul pentru căști și jos este portul USB. Două difuzoare sunt amplasate  pe muchiile de sus și jos.

Intel inside

Sub carcasa elegantă se găsește un procesor quad-core pe 64 de biți,  model Intel Atom Z3560 tactat la o frecvență de 1.83 GHz, GPU  Power VR G6430 și 2 GB de memorie RAM.  Pusă în mâna unui copil de 13 ani care vrea să încerce toate jocurile pe care le-am cumpărat vreodată din Google Play, tableta rulează cu succes cam toate jocurile cu grafică detaliată, de la Real Racing 3 și până la Modern Combat 5. Filmele în Full HD, navigarea pe internet și activitățile de social media sunt activități ușurele pentru tableta semnată Asus.

86718435

Dacă îți pui încrederea în testele de benchmark și nu în vorbele noastre, îți prezentăm cum arată și varianta testelor sintetice. Memo Pad 7 ajunge la 16.792 puncte în Quadrant, 38.251 în Antutu, 17.606 în Ice Storm Unlimited din 3Dmark, 3.369 în PCMark și la 61.2 fps-uri în Epic Citadel. Prin comparație, Nexus 7 2013 ajungea la 20.485 de puncte în Antutu și 5.054 în Quadrant.

Autonomia excelentă, de peste 10 ore de utilizare la rularea unui video HD cu ecranul luminat la maxim și conectitate Wi-Fi pornită, se datorează bateriei Li-polymer de 15 Wh. Cu o utilizare moderată se pot atinge două zile de utilizare într-un mixt de activități.

Camera principală are un senzor de 5 megapixeli, iar cea secundară unul de 2 MP, iar alte caracteristici importante sunt modemul 4G, cele două difuzoare, cardul microSD, suportul Miracast și Bluetooth 4.0.

La scoaterea din cutie, Memo Pad 7 ME572CL vine cu sistemul de operare Android 4.4.2 peste care Asus plasează o interfață personalizată. Aspectul general este inspirat din Android 5.0 Lolipop, cu design plat, culori vii și o structură curată, iar în acest sens apreciem că personalizarea nu încearcă să încurce așa cum procedează alți producători, ci oferă chiar alternative interesante și funcționalități care să ajute.

Sunt disponibile aplicații semnate Asus, între care menționăm Audio Wizard, un equalizer cu diverse setări în funcție de activitățile pe care le efectuăm (music, movie, recording, gaming, speech) și Splendid, un mic soft cu care putem regla culorile display-ului. Mai sunt disponibile și un manager de fișiere, un dicționar, un calculator sau un ceas, dar și multe altele.

Concluzii

Asus Memo Pad 7 ME572CL este disponibilă la un preț de aproximativ 1.499 lei în versiune de 16 GB și conexiune 4G, dar o versiune mai ieftină, fără date mobile, pleacă de la 899 lei. Am putea spune că acest produs este un update adus lui Asus Google Nexus 2013, dar cele două tablete sunt concurente în acest moment pe piață, cu plusuri importante în favoarea lui Memo Pad 7 atunci când ne gândim la posibilitatea de a extinde spațiul de stocare, la autonomie sau la designul frumos finisat.

Etichete: , , , , , ,