Smartphone-uri exotice

Scris de | 22 ianuarie, 2015
Smartphone-uri exotice

Nu doar producători precum Samsung, Sony sau Apple ştiu să construiască smartphone-uri atractive. Iată câțiva producători consacraţi  în alte părţi ale lumii.

smartphone

În contextul economic actual, utilizatorii care acordă o atenție mai deosebită preţului, pot economisi mulţi bani la achiziţia unui smartphone. Mai mult, cei care nu sunt pregătiţi să cheltuiască 500 euro sau mai mult pentru un brand premium sau să achiziţioneze un smartphone ce vine cu un abonament scump, găsesc modele atractive la preţuri sub 300 euro, fără a renunţa la prezența unui procesor bun ori a unei tehnologii de ultimă generație, precum LTE. Modelele mai modeste, cu funcţii mai simple sunt disponibile la preţuri începând cu 120 euro. În continuare îţi prezentăm câteva dintre cele mai atractive modele lansate în acest an de outsideri, urmând ca în numărul următor de revistă să analizăm și cele mai recente modele introduse pe piață de producătorii români de smartphone-uri.

ALCATEL ONE TOUCH

Alcatel este prezent pe piaţa telefoanelor mobile de acum 20 de ani, când a debutat cu seria One Touch.ALCATEL ONE TOUCH

În urma unei asocieri cu o companie chineză din Hong Kong, a fost creată compania TCL Mobile Limited, iar marca a revenit în forţă pe piaţa smartphone-urilor. Trei familii de produse sunt gata de lansare: „Pop” pentru utilizatorii entry-level, „Idol” pentru iubitorii de design şi „Hero” pentru fanii high tech. Modelele au succes: după propriile afirmaţii, chinezii ocupă locul 5 pe piaţa telefoanelor mobile. Per ansamblu, în acest an se preconizează vânzări de 80 milioane – cu 45% mai mult decât în 2013. În Europa, Alcatel One Touch lansează modelul Pop 2, în segmentul de preţ inferior, care deţine un procesor cu patru nuclee de la Snapdragon, un display cu diagonală de 4,5 inchi, precum şi LTE, iar preţul este de 55 euro. Pentru utilizatorii cu pretenţii, este disponibil noul Hero 2, cu procesor cu opt nuclee, cu display HD de 6 inchi, care ocupă 90% din suprafaţa device-ului. În plus, Hero 2 va deveni piesa centrală a unui ecosistem inteligent: Magic Flip DJ Cover transformă dispozitivul într-un mixer audio, cu care se poate pune muzică şi se pot adăuga efecte de sunet. Mai mult, un LED avertizează optic asupra apelurilor ratate și a mesajelor primite. Iar cu „Smart Book” conţinuturile se pot reda pe televizor prin TV Link. Phableta rulează sistemul de operare Android 4.4, deţine LTE şi are o cameră de 13,2 megapixeli. Preţ: aproape 350 euro.

FAIRPHONE

Compania olandeză a lansat în 2013 primul său smartphone, produs creat cu simț etic. Însă modelului Fairphone nu i-ar strica unele îmbunătăţiri – în mai multe privinţe.

Atunci când producătorii descriu un pFAIRPHONErodus, totul se învârte în jurul procesoarelor rapide, ecranelor cu rezoluţie ridicată sau a funcţiilor exclusive. La Fairphone, în centrul atenţiei sunt alte caracteristici: condiţiile bune de lucru, materiile prime optimizate şi materialele de calitate. Totuși dezvoltatorii recunosc, că până la fabricarea unui smartphone bun mai e cale lungă. Tehnic, Fairphone (preţ: 310 euro; se poate comanda online la www.fairphone.com) face parte din clasa de mijloc și vine cu Android 4.2.2, procesor quad core de 1,2 GHz, ecran de 4,3 inchi, și funcţie dual SIM. Olandezii, în spatele cărora nu se află un investitor potent, deoarece au dorit să-şi păstreze independenţa, au putut convinge peste 50.000 de cumpărători, iar lansarea unui nou model Fairphone este planificată pentru 2015. Noul model va satisface mai bine cerinţele clienţilor datorită noilor directive de producţie mai stricte, dar şi datorită dotărilor mai bune.

KAZAM

Fosta conducere HTC, a pus bazele acestui brand care se vrea a fi o marcă a smartphone-urilor de calitate, disponibile la preţuri mici.KAZAM

Nu de mult, Kazam a prezentat Thunder 350 L cu procesor cu patru nuclee, ecran QHD IPS cu diagonală de 5 inchi, conexiune rapidă la internet prin LTE şi acumulator interschimbabil, disponibil la un preţ de 200 euro. Printre noutăţile companiei se numără Phone Life B6 destinat utilizatorilor care nu doresc să cheltuiască prea mulţi bani pe un dispozitiv şi care pun preţ mai mare pe aspect decât pe dotările tehnice (60 euro). Pentru a accelera procesul de intrare pe piaţă, Kazam atrage clienţii cu o ofertă de servicii neobişnuite – de exemplu un schimb gratis al display-ului dacă acesta se defectează în primele 12 luni, dar doar în cazul în care dispozitivul este înregistrat corespunzător. În plus, în caz de probleme suportul Kazam oferă ajutor prin posibilitatea de întreţinere de la distanţă.

ONEPLUS

Din punct de vedere al dotărilor, super telefonul din China se poate compara cu Samsung Galaxy S5 – şi asta la un preţ începând cu 300 euro.

ONEPLUSPână nu de mult, vedeta din Shenzhen se putea achiziţiona doar de către persoanele care deţineau un cod de invitaţie „Invite Code”, iar smartphone-ul cu greutatea de 162 grame a creat o adevărată vâlvă pe reţelele de socializare. În momentul apariţiei acestui număr, OnePlus One ar trebui să fie disponibil pentru oricine de pe pagina companiei (www.oneplus.net) –  și în versiunea cu memorie de 64 GB, trebuie doar să vă înregistrați și să plătiți și transportul. În cadrul testului connect, a obţinut calificativul „bine”. Modelul are un display cu o diagonală de 5,5 inchi și rezoluţie Full HD, iar la această disciplină nu este întrecut de prea multe smartphone-uri high end. Şi în ceea ce priveşte luminozitatea şi contrastul, OnePLus One îşi face treaba bine. În cadrul testului, procesorul Qualcomm Snapdragon 801 nu a întâmpinat dificultăţi. În plus, smartphone-ul cu carcasă unibody, rulează sistemul de operare Android 4.4 cu interfaţă de utilizator Cyanogen 11S (upgrade-ul la Android 5 a fost deja anunţat) şi deţine standardele de comunicare: LTE, WiFi 802.11 ac şi NFC. Apropo: camera de 13 megapixeli, cu bliţ LED dublu, înregistrează clipuri video 4K la rezoluţia uimitoare de 3840 x 2160 pixeli. Suntem curioşi de modelul OnePlus Two care va apărea în 2015!

PHICOMMPHICOMM

Producătorul vine tot din China, are planuri măreţe pentru Europa şi prezintă un model atrăgător cu procesor cu opt nuclee.

Phicomm aparţine de grupul de firme Shanghai Feixun Communication cu 4.000 de angajaţi. Pentru a atrage atenţia în Europa, modelul Passion a fost lansat în cadrul târgului IFABerlin – iar conform spuselor producătorului, este primul smartphone cu noul procesor Qualcomm Snapdragon cu 8 nuclee la 1,6 GHZ şi arhitectură pe 64 biţi. Şi celelalte date tehnice sunt impresionante: display IPS cu diagonala de 5 inchi şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli (Full HD), ce oferă culorilor o adâncime mai mare. Prin Passion, Phicomm ţinteşte în clasa de top. De amintit şi camera de 13 megapixeli cu senzor Sony IMX214, conectivitatea excelentă şi greutatea de 114 grame.

WIKO

Este un brand foarte cunoscut în Franța prin vânzările de smartphone-uri fără abonament. Raportul preţ-calitate oferit de Wiko atrage cu siguranță.

WikoWiko este activ încă din 2011 pe piața franceză. Producătorul, care în mare parte aparţine lanţului chinezesc Tino şi care are sucursale în 18 ţări, se concentrează asupra segmentului smartphone-urilor cu preţuri reduse. Wiko oferă exclusiv dispozitive care rulează sistemul de operare Android, precum modelul Ozzy disponibil la 85 euro, cu ecran de 3,5 inchi, dar şi smartphone-uri mai performante, precum Highway Signs, care este dotat cu procesor cu 8 nuclee şi display HD de 5 inchi şi care costă doar 300 euro. În cadrul testului connect, modelul predecesor Highway, a obţinut calificativul „bine”. În plus, toate produsele companiei sunt dotate cu sloturi pentru 2 cartele SIM. Ca prim model cu LTE, Wiko Wax disponibil la 200 euro, a parcurs testul connect şi a obţinut calificativul „satisfăcător”, clasându-se printre primele 40 de smartphone-uri din topul connect. Ca puncte negative amintim memoria internă mică de doar 4 GB (are slot pentru carduri microSD) şi autonomia slabă.

XIAOMIXIAOMI (2)

În spatele mărcii, se află ex-şeful de dezvoltare Android, Hugo Barra. În China, Xiaomi se numără printre mărcile de top din domeniul smartphone-urilor.

În patria sa, producătorul cu o vechime de 4 ani, a reușit să depăşească Apple. În urma unei analize de piaţă a companiei de consultanţă Strategy Analytics, în al doilea trimestru al acestui an, Xiaomi a livrat peste 15,1 milioane de smartphone-uri asigurându-şi o poziție de outsider pe piaţa internaţională. Modelul actual de succes Mi4, aminteşte atât de mult de iPhone 5, încât şeful departamentului de design al companiei Apple, Jonathan Ive a acuzat Xiaomi de furt. Barra a răspuns că Apple s-a inspirat de la HTC în ceea ce priveşte limbajul de design de la iPhone 6. Pentru moment, chinezii nu au avut curajul să pătrundă pe piaţa din Europa, aşa cum a dezvăluit într-un interviu video Bin Lin, unul dintre fondatori. Mai întâi marca se va lansa în America de Sud.

YOTAPHONE

YOTAPHONESmartphone-ul din Rusia oferă două display-uri cu diagonala de 4,3 inchi – unul pe partea din faţă şi unul pe partea din spate. Chiar dacă ideea este una inteligentă, în cadrul testului connect nu am avut parte de un efect wow.

Display-ul frontal reprezintă punctul central al Yotaphone. Touchscreen-ul oferă o rezoluţie de 720 x 1280 pixeli (HD), în cadrul testului a reacţionat fluent la comenzi, iar conţinuturile au fost afişate clar şi cu contrast bun. Display-ul de pe partea din spate, lucrează ca un E-Book-reader, cu cerneală electronică, ceea ce asigură un confort mare la citire. Rezoluţia este de 360 x 640 pixeli. În primul rând display-ul e-Ink va indica apeluri ratate, mesaje sau înregistrări din calendar fără a fi necesară activarea dispozitivului din standby; aplicaţiile corespunzătoare sunt deja preinstalate. La începutul anului 2015, va fi lansată noua generaţie de modele Yotaphone.

ZTEZTE

Datorită ofertei variate de produse, producătorul chinezesc își propune o mai bună vizibilitate pe piața europeană.

La târgul IFA din septembrie, pe lângă modelul entry level, Kis 3 Max, cu display de 4,5 inchi, procesor dual core şi Android 4.4.2, totul pentru 100 euro – a fost prezentat şi noul model de top Blade Vec, cu 4G opţional, LTE rapid și în varianta 3G cu UMTS. Chiar dacă au un aspect identic, cele două versiuni se vor face remarcate datorită designului elegant şi a display-ului HD de 5 inchi, care este potrivit pentru navigarea pe internet, jocuri online sau înregistrări foto şi video. Fără nici o îndoială, şi preţurile ambelor dispozitive sunt foarte atractive: Blade Vec 3G costă aprox. 180 euro, iar modelul LTE cu 50 euro mai mult.

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,