#MWC2015: Intel Atom x3, noua gamă de procesoare pentru smartphone-uri, phablet-uri și tablete low-cost

Scris de | 3 martie, 2015
#MWC2015: Intel Atom x3, noua gamă de procesoare pentru smartphone-uri, phablet-uri și tablete low-cost

CEO-ul Intel, Brian Krzanich, a anunțat o serie de platforme mobile, inclusiv noile procesoare de tip SoC pentru smartphone-uri, phablet-uri și tablete low-cost, o nouă tehnologie LTE și noi experiențe de computing.

Standul Intel la Mobile World Congress

Anunțurile din cadrul Mobile World Congress includ și gama de procesoare Intel Atom x3, prima soluție Intel de tip SoC pentru piața entry-level aflată în creștere, și soluția avansată LTE Intel XMM 7360, dedicată performanței și acoperirii cât mai largi. În plus, Krzanich a anunțat colaborarea cu Alcatel-Lucent, Ericsson și Huawei, care se adresează cererii pentru noi soluții de telecomunicații, cloud și centre de date, pentru îmbunătățirea eficienței rețelelor și accelerarea trecerii către centre de date virtualizate. Krzanich a anunțat că utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy S6 și S6 Edge vor avea la dispoziție cea mai nouă soluție de securitate VirusScan Mobil de la McAfee, preinstalată în dispozitive.

Brian Krzanich

“Evoluția ecosistemului mobil și a dispozitivelor inteligente, conectate, a dus la creșterea cererii pentru mai multă conectivitate, procesare în timp real și securitate a datelor”, a declarat Krzanich. “Toți acești factori duc la transformarea rețelei pentru a accelera apariția unor noi experiențe de computing, servicii și capabilități într-o manieră securizată. Intel este una dintre puținele companii care pot oferi soluții pentru întregul spectru al segmentului mobil”, a adăugat CEO-ul Intel.

Intel Atom x3

Intel Atom x3, x5 și x7

Intel a lansat gama de procesoare Intel Atom x3 (cu nume de cod “SoFIA”), prima platformă de comunicații integrată a Intel pentru tablete, phablet-uri și smartphone-uri entry-level. Combinând procesoarele multi-core Intel Atom pe 64 de biți cu tehnologia LTE 3G sau 4G, SoC-urile aduce aplicațiile, senzorul de imagine, componentele grafice, audio, de conectivitate și de consum de energie într-un singur chipset. Acest lucru permite producătorilor de sisteme să ofere rapid noi tablete, phablet-uri și smartphone-uri la prețuri accesibile pentru segmentele de piață entry și value, aflate în plină creștere.

Intel oferă rapid beneficiile arhitecturii integrate Intel și comunicării wireless clienților, inclusiv ecosistemului tehnologic din China. 20 de companii, printre care ASUS și Jolla, au anunțat că vor lansa sisteme bazate pe Intel Atom x3.

Intel Atom x5 si x7

Intel a anunțat și primele procesoare Intel Atom de tip SoC pe 14nm, gamele de Intel Atom x5 și x7 (cu nume de cod “Cherry Trail”) pentru tablete și dispozitive 2în1. Oferind suport pentru Windows și Android, procesare grafică Intel Gen 8 și compatibilitate cu tehnologia LTE Advanced, procesoarele Intel Atom x5 și x7 vor sta la baza unor dispozitive mainstream și premium. Companii precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Toshiba, deja au anunțat că vor lansa sisteme bazate pe aceste noi procesoare. Primele vor fi lansate în prima jumătate a anului.

Etichete: , , , , ,