Un miliard de noi utilizatori de telefonie până în 2020

Scris de | 3 martie, 2015
Un miliard de noi utilizatori de telefonie până în 2020

Potrivit unui studiu realizat de GSMA și prezentat în cadrul Mobile World Congress, cu titlu „GSMA Mobile Economy 2015”, în următori 5 ani piața de telefonie va înregistra un miliard de noi utilizatori.

Sony Xperia M4 Aqua

Astfel, numărul de utilizatori unici de servicii de telefonie va crește de la 3,6 miliarde cât erau înregistrați la finele anului 2014, la 4,6 miliarde până în 2020. Vorbim de o creștere anuală de 4%, iar potrivit analizei în 2020, aproape 60% din populația planetei va deține un abonament de servicii mobile, față de 50% în 2014.

„În urmă cu zece ani, doar unul din cinci oameni dețineau un abonament de telefonie la nivel global, iată că acum am depășit pragul de 50% și ne pregătim să vedem încă un miliard de utilizatori noi conectați în următorii cinci ani”, a comentat Anne Bouverot, Director General GSMA.

În ceea ce privește numărul de cartele SIM (fără conexiunile M2M), acesta este de așteptat să crească de la 7,1 miliarde în 2014, la 9 miliarde în 2020. Și piața M2M (Machine to Machine) crește de la 10 milioane de utilizatori în prezent, la un miliard până în 2020.

Studiul mai relevă faptul că ecosistemul telecom la nivel mondial se bazează pe implementarea rapidă de rețele 3G și 4G, dar și pe adoptarea la scară mai largă a smartphone-urilor, acestea fiind și principalele cauze care produc creștere pe piața de servicii de date, coroborat cu dezvoltarea de noi aplicații. Totuși penetrarea rețelelor de telefonie mobilă și dezvoltarea acestora diferă de la o regiune la alta. De exemplu, în 2014, în Europa, aproape 80% din populație deținea un abonament de telefonie, în timp ce în Africa Subsahariană vorbim de un procent de 39%. Prin urmare, creșterea numărul de utilizatori va veni și urma dezvoltării acestor regiuni din punct de vedere telecom.

Etichete: , , , ,