#MWC2015: Asus Zenfone 2 – Primele impresii

Scris de | 5 martie, 2015
#MWC2015: Asus Zenfone 2 – Primele impresii

Zenfone 2 a fost una dintre surprizele plăcute ale Consumer Electronics Shows, în ianuarie, noul smartphone semnat Asus integrând hardware de top într-un design inedit și beneficiind de un preț atractiv. Am avut ocazia să aruncăm o privire mai de aproape la standul taiwanezilor de la Barcelona și notăm mai jos toate impresiile noastre.

Asus-Zenfone-2-1

Linia de telefoane Zenfone de la Asus a fost foarte bine primită în piețele unde terminalele au ajuns, iar cel mai nou model, disponibil în două variante, dorește să ridice ștacheta prin componente hardware de top și să mențină în același timp un preț decent. Mult așteptate și în România, familia Zenfone și-ar putea face debutul și în magazinele de la noi, dar nu se cunosc încă detalii despre când s-ar putea întâmpla asta și nici prețurile de debut.

Design

Datorită ecranului de dimensiuni mari, 5.5 inchi, Zenfone 2 este un adevărat phablet. Liniile de design și culorile noilor modele amintesc de gama de tablete Asus Memo Pad, iar amplasamentul butoanelor de volum pe capacul din spate seamănă cu cele de la LG G3. Dar LG nu sunt cei care au patentat această construcție și nu credem că vor fi singurele telefoane care apelează la această poziționare. Față de telefoane LG, cei de la Asus au pus butonul Power pe marginea de sus, acolo unde degetul arătător ajunge mai ușor dintr-o mișcare.

asus-zenfone-2-2

În partea din față se remarcă ecranul de 5.5 inchi, deasupra căruia se găsește grila pentru speaker, camera frontală și led-ul pentru notificări, în timp ce sub zona ecranului se află 3 butoane capacitive pentru a controla accesul în meniu. Capacul din spate se remarcă prin butoanele de volum, deasupra cărosa se află camera principală de 13 megapixeli și blitz-ul, iar sub butoane este poziționat logo-ul Asus și spre partea inferioară logo-ul partenerului Intel și grilajul pentru difuzor, care se întinde până aproape de margini.

Asus-Zenfone-2-313

În funcție de cele două variante, ZE550 sau ZE551, Zenfone 2 vine cu capacul din spate în diverse versiuni de culori și cu spate mat sau lucios. ZE550, modelul mai ieftin, vine cu capac mat și ZE551 are capac luciosc, iar pentru versiunea mai ieftină sunt disponibile huse de tip flip cover circle care îmbracă spatele și ecranul, în timp ce pentru versiunea Zenfone 2 ZE551 sunt disponibile huse de tip flip cover circle care îmbracă doar ecranul.

asus-zenfone-2-3

Zenfone 2 cântărește 170 de grame și grosimea se situează între 3.9 mm și 10.9 mm, cu spate care se arcuiește ușor și oferă stabilitate în mână.

Specificații

Zenfone 2 este disponibil în două variante: modelul ZE550 are parte de un procesor Intel Atom Z3560 la 1.83 GHz, 2 GB de memorie RAM și ecran cu rezoluție HD, în timp ce modelul ZE551 dispune de un procesor Intel Atom Z380 care urcă până la o frecvență de 2.33 GHz, 4 GB de memorie RAM și un ecran Full HD.  Ambele dispozitive au un ecran de 5.5 inchi cu protecție Gorilla Glass 3 și densitate de 403 ppi, cameră de 13 megapixeli, conectivitate ac și baterie de 3.000 mAh.

Asus-Zenfone-2-53

Asus Zenfone 2 este primul smartphone de pe piață care vine cu 4 GB de memorie RAM pentru versiunea ZE551, iar acest lucru înseamnă că smartphone-ul taiwanezilor va fi unul dintre cele mai sprintene în operațiuni și care se va comporta foarte bine în operațiuni multitasking sau aplicații care necesită memorie multă.

Pentru cameră s-a mers pe obiectiv de 13 megapixeli cu 5 lentile, f/2.0 , autofocus, opțiuni pentru imagini HDR și îmbunătățiri software pentru imagini mai bune în condiții de iluminare slabă, în timp ce camera frontală folosește un modul foto de 5 megapixeli cu unghi larg de 85 de grade pentru selfie-uri panoramice. La standul Asus am făcut o comparație între Zenfone 2 și Samsung Galaxy Note 4 și iPhone 6 pentru modul low light și Zenfone 2 și rezultatul a fost impresionant.

Asus-Zenfone-2-209

În ce privește interfața, cel mai râvnit telefon Asus vine la pachet cu Android 5.0 Lollipop peste care este aplicată interfața ZenUI, pe care o cunoaștem de la tableta recent testată, Asus Memo Pad ME572CL. Aspectul general este inspirat de Material Design, cu design plat, culori vii și funcții utile, care nu încurcă în operarea de zi cu zi. Sunt disponibile și aplicații semnate Asus, precum AudioWizard, SuperNote sau Webstorage.

Concluzii

Asus Zenfone 2 este primul telefon care va fi disponibil cu 4 GB de memorie RAM, iar ecranul, camera și bateria sunt alte elemente care îl fac un telefon interesant pentru acest an. Rămâne să vedem care va fi prețul de comercializare, dar și disponibilitatea pe plan local.

Vezi aici și alte noutăți de la Mobile Web Congress 2015.

Etichete: , , , , , ,