#MWC2015: Allview X2 Soul Pro: Primele impresii

Scris de | 6 martie, 2015
#MWC2015: Allview X2 Soul Pro: Primele impresii

Allview a lansat în cadrul MWC un nou smartphone, X2 Soul Pro. Cel mai nou device adus în țară sub brand românesc este identic cu modelul lansat de Gionee în cadrul aceluiași târg de la Barcelona și se remarcă printr-un un design slim cu spate realizat din stclă și prin caracteristici de top. Noi l-am inspectat mai îndeaproape la standul românilor și vă prezentăm noutățile aduse de noul model Allview.

Allview-X2-Soul-Pro-1

“X2 Soul PRO este un device care inspiră simțurile și iși adaptează culorile UI-ului la mediul înconjurător. Plăcut la atingere și la privire, smartphone-ul va surprinde într-un mod plăcut atât prin performanță cât și prin funcțiile sale”, declară Lucian Peticilă, Managerul General al companiei, în cadrul unui comunicat transmis presei.

Design

X2 Soul Pro este continuarea modelului X2 Soul, iar acum smartphone-ul se prezintă într-un design și mai slim, cu grosime de 5.5 mm, și cu un cadru de metal și magnezu care susține ecranul și capacul din spate, realizat dintr-un material plastic peste care s-a aplicat sticlă.

Allview-X2-Soul-Pro-53

Ecranul are o diagonală de 5.2 inchi și afișează imagini la o rezoluție Full HD (442 ppi), iar la o primă vedere culorile afișate sunt foarte luminoase și unghiurile de vizualizare sunt bune. Față de modelul original, X2 Soul, la modelul Pro butoanele au fost integrate în interfața Android, lasând în acest fel mai mult spațiu pentru ecran. Pe marginea din dreapta se remarcă butoanele fizice, Power și volum, pe stânga tava pentru cele două SIM-uri, iar în partea de jos sunt portul USB, jack-ul de 3.5 mm pentru căști și grătarul difuzorului.

Allview-X2-Soul-Pro-157

Allview-X2-Soul-Pro-209

Allview-X2-Soul-Pro-365

La standul Visual Fan din cadrul MWC a fost prezentat telefonul în două variante, alb și negru, cu o variantă neagră mai elegantă și o variantă albă care va prinde foarte bine la dame. Este cel mai frumos telefon lansat de vreun brand românesc până acum, modelul surprinzând audiența de la standul Allview, dar și de la standul Gionee, furnizorul firmei brașovene, printr-o costrucție slim și cu un design modern.

Specificații

Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, Allview X2 Soul Pro, vine sub carcasă cu un procesor octa-core pe 64 de biți, 2 GB de memorie RAM și chipset grafic Mali T760 cu frecvență de 700 MHz. Bateria are o capacitate de 2.700 mAh și asigură în teorie până la 13 ore de convorbiri și până la 11 zile de stand-by, camera are un obiectiv Sony IMX214 cu 6 lentile și 13 megapixeli, iar camera frontală va asigura selfie-uri cu ajutorul unui modul de 8 megapixeli.

Allview-X2-Soul-Pro-105

Unitatea prezentată la standul Visual Fan rula sistemul de operare Android 5.0, dar interfața din pozele care ilustrează acest material nu este cea finală. Era o unitate de prezentare, care a ajuns la stand înainte de producția finală. Estimăm că peste Android 5.0 Lollipop va fi plasată interfața BerryUI și se vor preinstala aplicații precum Bitdefender, BackUp & Restore sau Update OTA.

Allview-X2-Soul-Pro-417

 

Conform informațiilor transmise de către Allview într-un comunicat de presă, “device-ul se adaptează mediului înconjurător și creează teme utilizând combinații ale culorilor din jur” și va beneficia și de un sistem inteligent de management al consumului, Super Power Saving. Camera va dispune de funcții precum Magic Focus, Tracks, Best Face Best Image, Eraser, mod Profesional sau există posibilitatea de a realiza focus selectiv.

Concluzii

X2 Soul Pro va fi disponibil începând cu luna mai, iar prețul de precomandă se ridică la 1.699 lei. Noul telefon Allview este cel mai bun model pe care compania îl lansează în România, la acest aspect contribuind noul design cu sticlă, aluminiu și magneiu, dar și componentele hardware precum procesorul, memoria RAM, camera sau bateria. Dincolo de prima impresie, rămâne de văzut cum toate aceste elemente se vor integra cu interfața pe care Allview o va aplica și cum se va descurca terminalul în operarea de zi cu zi. Vom reveni cu un review amănunțit imediat ce vom primi o unitate de testare.

Etichete: , , ,