Șase elevi vor reprezenta România la ediția din acest an a Intel ISEF

Daniel Cosovanu, participă și la ediția Intel ISEF din acest an, după ce anul trecut a obținut premiul Patent and Trademark Office Society pentru originalitate, analiză și claritate în știință și tehnologie

Scris de | 4 mai, 2015
Șase elevi vor reprezenta România la ediția din acest an a Intel ISEF

România va fi reprezentată în acest an la Intel International Science and Engineering Fair ISEF (Intel ISEF), cea mai mare competiție de știință și inginerie din lume dedicată liceenilor, de șase elevi din București și Solca, județul Suceava.

Intel ISEFProiectele elevilor români acoperă o gamă largă de domenii, de la instrumente optice configurabile la energii regenerabile prin care poate fi scoasă energie electrică și din vibrațiile podelei unei săli de sport, și până la un mall virtual de aplicații pentru smartphone.

Cele trei proiecte
Daniel Cosovanu, elev la Liceul Tehnologic Tomșa Vodă, din Solca, județul Suceava, în vârstă de 19 ani, participă la Intel ISEF cu un proiect despre instrumente optice configurabile cu aplicabilitate în construirea microscoapelor, ochelarilor și camerelor de fotografiat de dimensiuni reduse, a telescoapelor și domeniului opticii din medii de imponderabilitate.
Luca George Florescu de la Colegiul Național Sf. Sava și Andrei Dan Corbeanu de la Colegiul Național Tudor Vianu din București, ambii în vârstă de 17 ani, propun un studiu teoretic și experimental în domeniul colectării energiei reziduale, ce se concretizează într-o structură cubică. Proiectul lor, “Harvesting energy cube”, este o demonstrație ce evidențiază captarea energiei din mediul înconjurător.
Alexandru-Mihai Glontaru (19 ani), Mihai-Alexandru Bercu (18 ani) și Cristian-Alexandru Dragomir (19 ani) de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București, sunt autorii proiectului MobMall. Acesta este un mall online de aplicații.

Ediția din acest a Intel ISEF are loc în perioada 10 – 15 mai în Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Peste 1.700 de elevi de liceu din 70 de țări, regiuni și teritorii participă la ediția din acest an a Intel ISEF, program al Society for Science & the Public (SSP), pentru premii de 5 milioane de dolari.
Pentru mai multe informații intrați aici.

 

Etichete: , ,